Košarka

Jović: Prevelika razlika za ovaj nivo, igra RADUJE, ali Sale imao PRIMEDBE

Izvor mondo.rs

Sjajni plejmejker otkrio je zbog čega je selektor povremeno bio i nezadovoljan, iako je pobeda nad Angolom obezbeđena već u prvom poluvremenu.

Srbija je u prvom kolu Mundobasketa "gazila" Angolu (105:59), ali bilo je i momenata u kojima je Sale Đorđević gestikulacijama i verbalno izražavao nezadovoljstvo igrom svog tima.

Stefan Jović objasnio je novinarima o čemu se radi...

Raduje ovoliki broj naših navijača. Nadam se da će ih biti sve više kako prvenstvo bude odmicalo.

"I na pripremnim utakmicama smo imali osetne prednosti u odnosu na rivala, ali smo uvek padali i imali 'prazne' minute. To je tema svakog našeg sastanka - kako da te periode smanjimo na minimum. Sve njegove kritike bile su usmerene u tom pravcu i tokom ovog meča", izjavio je Jović.

Malo je nedostajalo da "orlovi" po ugledu na naše reprezentacije iz 2002. i 2010. savladaju Angolu sa 50 poena razlike.

"Iskreno, nismo očekivali da će biti ovako. Pobeda od preko 40 razlike je previše za ovaj nivo, ali nema veze, raduje nas način na koji smo igrali, prvenstveno u napadu. Dati bilo kome preko 100 poena je stvarno zadovoljavajuće. Dobra je bila i partija u odbrani, a na kraju, naravno, najvažnije da smo pobedili".

Kao i Nikola Milutinov, Jović je prijatno iznenađen podrškom sa tribina.

"Raduje ovoliki broj naših navijača. Nadam se da će ih biti sve više kako prvenstvo bude odmicalo. Igrači Angole su sigurno imali respekta prema našim NBA igračima, a možda ih je omelo i to što ne znaju kako je igrati u ovakvom ambijentu".