Košarka

Šek veruje u Divca: Biće Kingsi bolji od Lejkersa i Klipersa!

Izvor mondo.rs

Legendarni centar otkrio zašto će Sakramento napraviti iskorak u predstojećoj NBA sezoni.

Šekil O'Nil je uveren da će Sakramento Kingsi imati odličnu sezonu u NBA ligi. Nekadašnji centar Los Anđeles Lejkersa umesto Jezerašima ovoga puta ipak više veruje timu sa kojim je vodio velike bitke.

On je, gostujući u emisiji "Yahoo Finance" govorio o brojnim košarkaškim temama, a najzanimljiviju opasku dao je na pitanje ko će biti bolji između dva kluba iz Los Anđelesa - Klipersi ili Lejkersi? Ipak, legendarni Šek je "kao iz topa" odgovorio kratko i jasno - Sakramento Kingsi!

Domaćini u studiju očigledno nisu očekivali taj odgovor, a ubrzo je stiglo i pojašnjenje njegovog izbora.

"Zato što sam jedan od vlasnika Sakramento Kingsa", u svom stilu je odgovorio, a potom ozbiljnije istakao svoje viđenje situacije.

"Dearon Foks je izvanredan. Znate, Vivek (Ranadive, vlasnik Sakramenta, prim. aut.) i Vlade (Divac) rade sjajan posao u građenju tima, u stvaranju nove kulture tima", rekao je O'Nil.


"Imamo neke odlične mlade momke i mislim da nam nedostaju jedan ili dva igrača. Marvin Begli je imao manjih problema prošle sezone, ali mislim da će sada pokazati šta ume."

Sakramento je prošlu sezonu završio na devetom mestu Zapadne konferencije i cilj za 2019/20 biće da se to nadmaši i obezbedi plasman u plej-of. U tome bi mogli da im ozbiljno pomognu reprezentativci Srbije Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.