Košarka

Selektor Crne Gore: Osećamo se POKRADENO, a ne kao da smo izgubili utakmicu

Izvor mondo.rs

Zvezdan Mitrović osuo "drvlje i kamenje" po sudijama nakon isključenja i poraza reprezentacije Crne Gore od Novog Zelanda na Mundobasketu u Kini

Izvor: MN Press

Crna Gora pretrpela je i drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Kini. Izgubili su od selekcije Novog Zelanda (83:93), a selektor Zvezdan Mitrović , koji je zaradio isključenje u finišu prvog poluvremena, nije se libio da kaže da je u tome umnogome kumova sudijska trojka.

"Ekipa se oseća kao da je neko pokrao, kao da im je neko oduzeo nešto, a ne kao da je izgubila utakmicu. Mi smo mala zemlja, prvi put igramo na Svetskom prvenstvu, ali tražimo da nas poštuju. Nismo favoriti, ali sam video na televizoru kako su nam sudili nekoliko tehničkih i nesportskih faulova. To je bilo potpuno ludo. Momci su izgledali veoma loše i tužni zbog svega", preneo je portal cdm.me izjavu Mitrovića nakon meča.

Selektor Crne Gore, koji je poslednje dve četvrtine pratio na malim ekranima zbog dve dosuđene tehničke greške, čestitao je rivalu na pobedi ali i naveo da je na terenu nakon odlska video "katastrofu".

"Nadam se da će neko snositi posledice zbog suđenja na ovoj utakmici”, jasno je poručio Mitrović.

Crna Gora - Novi Zeland 83:93 Mundobasket
Izvor: Youtube/FIBA

Prema njegovom mišljenju sudijska trojka pokvarila je odličan meč u Nanđingu u kojem je trebalo igrači da budu u prvom planu.

"Bila je to odlična utakmica, koju je nekoliko ljudi upropastilo. Oba tima igrala su dobro, bilo je mnogo trčanja, dobrih šuteva, mogu da čestitam svim igračima i kolegi treneru sa druge strane, ali sudije su svaku odluku gledale po 10 minuta. Svaka utakmica je važna. Mi smo profesionalci, radili smo mesec i po dana kako bismo se spremili za ovo takmičenje. Ja uvek pružim ruku rivalu kada odigra dobro i to sam uradio i na meču protiv Novog Zelanda, jer su odigrali dobro. Košarka je važna zbog igrača, a ne trenera i sudija", naveo je razočarani selektor Crne Gore.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt