Košarka

Amerikancima NOVA glavobolja: Tejtum se povredio, čeka se snimak

Izvor mondo.rs

Selekcija SAD je pokazale brojne probleme u meču protiv Turske, a nove bi mogla da im zada povreda igrača Boston Seltiksa.

Mučile su se Sjedinjene Države u meču drugog kola grupe E protiv selekcije Turske, na kraju su uspeli da upišu pobedu, ali bi to moglo da ih dodatno košta.

Razlog za to je povreda Džejsona Tejtuma u poslednjim minutima susreta. U egal završnici protiv Turaka,SAD su uspele da izbore uzbudljiv trijumf posle drame viđene u završnicama četvrte četvrtine i produžetka (93:92). Tejtum je nezgodno doskočio posle jednog skoka i povredio levi zglob, a trenutno ostaje nejasno kakve je prirode ta povreda.

On je dvoranu u Šangaju napustio sa medicinskom čizmom na nozi i navodi se u pojedinim izveštajima da je prisutnima u prolazu već rekao da je situacija u boljem stanju nego što je isprva izgledalo. Tejtum će morati da obavi dodatne preglede u sredu, kako bi se saznao stepen povrede.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt



SAD u poslednjem kolu grupne faze u četvrtak igraju protiv Japana. Za očekivati je da će Greg Popović u tom susretu odmoriti Tejtuma čak i ako njegova situacija bude bila dosta bolja. Situacija u grupi E je sada vrlo interesantna i garantuje nova uzbuđenja pred početak druge faze.

Za sada se u taboru Sjedinjenih Država nadaju da će krilo Boston Seltiksa biti spreman za završne runde Svetskog prvenstva, kada će im njegove partije biti najpotrebnije.