Košarka

Uhapšen Letonac, NBA sprema kaznu: Gurao, DAVIO i udario?

Izvor mondo.rs

U izveštaju policije stoji da je Kuruks posle kraće verbalne svađe počeo da gura i davi tadašnju partnerku, koju je pritom i udario.

Rodions Kuruks, Jedan od trojice Letonaca u NBA ligi uz Kristapsa Porzingisa iz Dalas Meveriksa i Davisa Bertansa iz San Antonio Sparsa, uhapšen je u Njujorku zbog sumnji da je prošlog juna fizički napao i davio devojku sa kojom se u to vreme zabavljao.

Ovaj 21-godišnjak iz Bruklin Netsa pušten je da se brani sa slobode, a dok čeka početak suđenja, Kuruksa najverovatnije očekuje kazna komesara NBA lige, Adama Silvera.

U izveštaju policije stoji da je Kuruks posle kraće verbalne svađe počeo da gura i davi tadašnju partnerku, koju je pritom i udario. Ona je u tužbi navela i da je zadobila ogrebotine na levoj ruci, grudima i licu, ali u samom predmetu nije bilo fotografija na kojima se te povrede vide, navode američki mediji.

Ceo slučaj odigrao se u Bruklinu pred Kuruksov odlazak sa Netsima u Las Vegas na Letnju NBA ligu. On je optužen za fizički napad trećeg stepena, a pred sudom bi prvi put trebalo da se pojavi 21. oktobra. Netsi su se u međuvremenu kratko oglasili saopštenjem u kom su potvrdili da su upućeni u ceo slučaj.

Ovaj 206 centimetara visoki krilni košarkaš počeo je karijer u VEF Rigi i 2015. prešao u Barselonu za koju je igrao naredne tri godine. Bruklin gaje draftovao kao 40. pika i jedno vreme držao u razvojnom timu, Long Ajlend Netsima, pa je Kuruks kao "ruki" prošle sezone odigrao 63 od 82 meča ligaškog dela i još četiriu plej-ofu.

Beležio je prosečno 8,9 poena, 3,9 skokova i 0,8 asistencija.

Tagovi

nba