Košarka

Sale hvalio Lučića, Raduljicu i Bogdana, ali DVE stvari ga brinu!

Selektor "orlova" još jednom je naznačio koliko reprezentaciji i njegovom sistemu znači Miroslav Raduljica - koji tačno ZNA šta je potrebno Srbiji kada dođe do panike.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu Mundobasketa uz tri ubedljive pobede, ali daleko od toga da se nismo oznojili u sredu protiv Italijana.

"Azuri" su imali dobar ritam u napadu, šutirali su na momente odlično, pa su nam u toku treće deonice "disali za vratom". Ipak, Srbija je izdržala taj njihov nalet i došla do, rezultatski gledano, relativno lake pobede (92:77), čime je ostvaren prvi zacrtani cilj - perfekcija u grupnoj fazi.

Kao što je ranije selektor Đorđević rekao - nije bilo tajni među ekipama, ovo je treći put da se sastaju u poslednjih dvadesetak dana i teže je nego što se misli dobiti bilo koga tri puta zaredom.

"Nije lako pobediti 3:0 ni kada ste mnogo bolji, a mi nismo mnogo bolji od njih. Videlo se da imaju vatru, ponos i individualni kvalitet. Sjajno šutiraju, a imali su u prvom poluvremenu značajne pogotke, kada su dobro šutirali za tri poena. Nama je trebalo malo vremena da dođemo do daha u napadu, ali smo dobro igrali odbranu", kazao je Đorđević pre nego što je uputio prve pohvale.

"To je pre svih Lučić, na kraju je naš kapiten Raduljica doneo smirenost u napadu i znao je šta treba da uradimo. To je logično, dugo je s nama, preuzeo je odgovornost".

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Ipak, neke stvari mu se nisu dopale...

Nije to direktno rekao, ali je jasno da je pre svega mislio na reakciju Nikole Jokića u završnici utakmice kada se "pokačio" sa Danijelom Haketom, gde su obojica dobila po nesportsku grešku, a srećom naš najbolji igrač nije isključen.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt