Košarka

#MONDOBASKET: Litvanci već igraju eliminacije, Grčka - SAD na TV!

Izvor mondo.rs

Za neke reprezentacije sa suprotne strane žreba već su počele eliminacione utakmice. Grci bi mogli da "zakuvaju čorbu".

Dok se reprezentacija Srbije na prvom PRAVOM treningu po dolasku u Vuhan bude "nameštala" za najveći izazov od okupljanja u julu, prve mečeve u drugoj fazi šampionata odigraće ekipe sa suprotne strane žreba.

Ujedno i ekipe sa kojima bi "orlovi", ako sve bude teklo po planu, mogli da se sastanu u polufinalu #Mondobasketa.

Neporažena Australija pokušaće to da ostane i posle četvrtog meča na šampionatu u kom će se od 10 časova uz prenos na SportKlubu 2 sastati sa najvećim iznenađenjem #Mondobasketa, prijatnim naravno, Dominikanskom Republikom.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt


Litvanci, međutim, posle poraza od Australije rezultatom 82:87 na zatvaranju prve faze takmičenja već danas, 8. dana šampionata, igraju svoju prvu eliminacionu utakmicu, jer... Ako je za očekivati da "Oziji" pobede Dominikansku Republiku, Litvanija bi još jednim porazom praktično "rešila" pitanje učesnika četvrtfinala iz Grupe L, posle čega bi Francuska i Australija odlučivale o prvom i drugom mestu.

Malo ko je to predviđao pred start #Mondobasketa, ali reprezentacija Brazila koju sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Aco Petrović ima priliku da već u četvrtoj utakmici na turniru obezbedi učešće u četvrtfinalu, nakon što je u prvoj fazi zabeležila podvig i pobedila Grčku.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt



Brazilci od 10.30 uz prenos na SportKlubu 1 igraju sa ozbiljnom ekipom Češke, koja je iz prve faze ponela poraz od Sjedinjenih Država, pa joj je neophodna pobeda kako bi se u punoj meri vratila za borbu za četvrtfinale.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt