Košarka

Američki trener: Pre bih gledao Srbiju nego išao na odmor na Havaje

Izvor MONDO/Agencije

Fran Frašila, košarkaški stručnjak koji radi za ESPN, poručio je da je uživanje gledati "orlove" na Mundobasketu u Kini

Izvor: MN Press

Košarkaši Srbije iz utakmice u utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kini potvrđuju da su s pravom svrstani u krug najužih favorita za osvajanje zlatne medalje.

Odigrali su četiri meča do sada i upisali ubedljive pobede. I američki trener Fran Frašila, koji radi za ESPN, priznao je da je uživanje gledati igru košarkaške reprezentacije Srbije.

"Kad bi mi neko ponudio dve sedmice u Mauiju na Havajima ili da dve sedmice gledam reprezentaciju Srbije na treninzima kako se priprema za Svetsko prvenstvo, nema nimalo sumnje šta bih izabrao. Ljudi shvataju košarku na način kao niko drugi na svetu. Umetnost", napisao je na Twitteru Frašila.

Frašila, koji je ranije hvalio i Partizan nazivajući ga evropskim Boston Seltiksima, nije krio oduševljenje posle impresivnih partija izabranika selektora Saše Đorđevića.

Pohvale Frašile, koji je radio i kao trener na američkim koledžima, stigle su posle hvalospeva poznatog portala "Sports Ilustrejteda", čiji je novinar Džeremi Vu objavio da "orlovi" trenutno igraju najbolju košarku na svetu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt