Košarka

Brazilci u nokdaunu, sledi li nokaut od SAD?

Izvor mondo.ba

Brazil je već danas imao sve u svojim rukama, ali Česi su imali druge planove na Mundobasketu u Kini

Izvor: MN Press

Brazilci su bili sjajni u preliminarnoj grupi Mundobasketa 2019 srušivši Grčku na čelu sa Janisom Adetokunbom, najkorisnijim igračem NBA lige u prošloj sezoni, ali su danas u Šenženu izabranici Ace Petrovića doživeli težak udarac koji bi mogao da ih eliminiše sa Mundobasketa.

Selekcija Češke Republike ošamarila je ''karioke'' upisavši pobedu rezultatom 93:71 i do današnjeg okršaja SAD i Grčke, koji počinje u 14:30 časova, zauzela prvo mesto u grupi K učinkom od tri pobede i jednog poraza, koliko ima i Brazil, ali se, u slučaju istog broja bodova, gleda međusobni skor.

BRAZIL - ČEŠKA 71:93 (16:20, 16:25, 14:20, 25:28)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Ekipa Ace Petrovića došla je tako u situaciju da, ukoliko SAD danas dođu do pobede nad Grcima, moraju da savladaju izabranike Grega Popovića, a to će biti mnogo težak zadatak, uprkos činjenici da Ameri već dugo nisu bili ranjivi kao na ovom šampionatu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Nisu imali Brazilci rešenje za odličnog Tomaša Satoranskog, koji je skoro pa ''koketirao'' sa tripl dablom - 20 poena, 9 skokova i 7 asistencija! Ispratili su ga Ondrej Baldvin sa 15, Patrik Auda sa 14 i Jaromir Bohačik sa 12 poena.

U brazilskoj selekciji, Vitor Benite je postigao 12 poena, a po jedan manje su upisali Leandrinjo Barbosa i Marselinjo Uertas.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt