Košarka

Novi Mondobasket: Srbija - Španija i zašto je važan Neša Ilić!

Izvor mondo.rs

Neša je najbolji prijatelj svakog košarkaša koji je nosio dres Srbije pod selektorom Đorđevićem.

Uspesi i neuspesi ove naše košarkaške reprezentacije pripisivani su i biće pripisivani igračima i selektoru Aleksandru Đorđeviću, ali ako biste pitali njih, odgovorili bi vam da nijedna od medalja do sada nije mogla da bude osvojena bez pomoći onih čija se imena ređe pominju.

Jedan od njih je i selektorov kum, tim-menadžer "orlova" Nebojša Ilić.

Legendarni košarkaš Crvene zvezde od prvog dana je u Đorđevićevom stručnom štabu i ima jako važnu ulogu, iako će mnogi pomisliti da je Neša tu zbog dobre atmosfere, zbog razgovora sa igračima, zbog hrabrenja i bodrenja.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved


Ali, ako je neko imao prilike da se uveri u to koliko Ilić znači za timove o kojima vodi brigu, kao i šta je sve opis njegovog posla, a šta sve nije - pa svejedno to radi maestralno - onda je to njegov bišvi saigrač iz zajedničkih dana u crveno-belom, Mirko Pavlović.

Mirko je bio gost pete epizode serijala #Mondobasket i tom prilikom ispričao nam je kako je Ilić stasao u jednog od najcenjenijih sportskih radnika u zemlji i šire i zbog čega je nemoguće izdvojiti ga iz bilo koje naše pobede u prethodnom periodu, kao i poraza, takođe.

Na našu sreću, pobeda je bilo i biće uvek više, bar dok je ovaj stručni štab na okupu.

Pogledajte novi #Mondobasket!

#Mondobasket Srbija - Španija
Izvor: YouTube/MONDO