Košarka

Četvrtfinale #Mondobasketa: Ovo je put Srbije ka finalu u Pekingu!

Izvor mondo.rs

"Orlovi" moraju ponovo na jug, u Donguan, a ukoliko savladaju još jednog starog rivala, naredni protivnik mogao bi da bude olimpijski i svetski šampion. U polufinalu!

Izvor: MN Press

I pre poslednje runde takmičenja po grupama, zakazane za nedelju i ponedeljak u četiri grada širom Kine, znali smo imena sedam od osam učesnika četvrtfina na sve uzbudljivijem FIBA #Mondobasketu.

Ono što ćemo tek saznati, uz ime poslednjeg učesnika "nokaut" faze iz Grupe K, jeste kojim će putevima Argentina, Poljska, Srbija, Španija, SAD, Francuska i Australija krenuti ka polufinalu i finalu u Pekingu.

Dva odgovora dobili smo danas, a za preostala tri ćemo sačekati ponedeljak i mečeve 3. kola u grupama K i L.

"ŠAMAR" U POSLEDNJI ČAS: PORAZ SRBIJE U "KLASIKU"!

"ORLOVE" U DONGUANU ČEKA TEŽAK POSAO: "GAUČOSI"!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Donguan

Argentina – Srbija

K1 – L2

***

Šangaj

Španija – Poljska

L1 – K2

Možemo li da pretpostavimo ko su K1, K2, L1 i L2?

Teško, osim u kada je u pitanju K1, odnosno pobednik Grupe K. Amerikanci to neće postati ako u ponedeljak izgube od Brazila solidnom koš-razlikom i, pritom, Češka savlada Grčku u terminu pre toga.

Matematički, ovo je i dalje realan ishod, ali je pitanje da li će Brazilci posle podviga u duelu sa Grčkom i teškog poraza od Češke u subotu imati snage da nanesu prvi poraz na šampionatu selekciji Grega Popoviča.

Ukoliko Sjedinjene Države završe na prvom mestu u Grupi K, finalisti prethodnog Svetskog prvenstva u Španiji i Olimpijskih igara u Riju mogli bi da se sastanu već u polufinalu!

Španci, međutim, od danas ne moraju da razmišljaju ni o olimpijskim i svetskim šampionima, ni o olimpijskim i svetskim vicešampionima, pre 15. septembra i finala u Pekingu.

#MONDOBASKET UŽIVO: "ORLOVI" DANAS BIRAJU PUT,
PREKO ŠANGAJA ILI DONGUANA?


Kada smo već kod Grupe K, važno je napomenuti da Grci uprkos negledljivom izdanju u duelu sa Popovičevim timom u subotu i porazu od Brazila u prvoj fazi takmičenja - i dalje imaju šansu da se domognu četvrtfinala!

Grčka - Brazil 78:79

Brazil - Češka 71:93

Češka - Grčka ??:??

Za to im je potrebna što ubedljivija pobeda protiv Češke i poraz Brazila od SAD, posle čega bi tri tima imala skor 2-2, pa bi odlučivao koš-količnik u međusobnim mečevima.

Ako pobede Grke i sa "pola koša", Česi će kao K2 ući u četvrtfinale najviše zahvaljujući jučerašnjoj ubedljivoj pobedi nad Brazilom rezultatom 93:71, koji ih stavlja u prilično povoljan položaj pred poslednjih 40 minuta igre u grupnim fazama #Mondobasketa.


Takvih dilema u Grupi L nema.

U ponedeljak od 14 časova sastaće se dve neporažene reprezentacije, Francuska i Australija, ko bude bolji - ide dalje kao L1 i za rivala u četvrtfinalu dobiće najverovatnije Čehe, ko izgubi - kao L2 ide pravo na Amerikance.

Pratite #Mondobasket uz naš portal i odgovorite na jedno "prosto" pitanje...

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


P. S. Utakmice naših, ali i ostalih ekipa, komentarišite uz tag #mondobasket, a mi ćemo potražiti najzanimljivije postove na Instagramu, Facebooku i Twitteru.