Košarka

Gagi Milosavljević doneo TEŠKU odluku dok gleda drugove u Kini: PAUZIRAM

Izvor mondo.rs

"Izgleda da će da biti velikog uspeha", rekao je Milosavljević, koji je impresioniran igrom saigrača na #Mondobasketu, ali i načinom na koji Đorđević vodi utakmice. Kada će on odigrati narednu utakmicu? Ne skoro...

Izvor: MN Press

"Biće tvrda utakmica", rekao je Dragan Milosavljević, nesuđeni akter današnjeg "klasika" u Vuhanu između Srbije i Španije.

"Iako nisu u najjačem sastavu igraju tvrdo, čvrsti su u odbrani, u napadu s dosta trčanja, tranzicije... U ovom trenutku smo dosta kvalitetniji, ali to ne mora ništa da znači", dodao je popularni Gagi u razgovoru za portal "Maxbetsport".

On je trebalo da bude jedna od uzdanica selektora Aleksandra Đorđevića na spoljnim pozicijama, ali je tokom "Akropolis kupa" u Atini zadobio tešku povredu kolena i, umesto u Kinu, morao u operacionu salu.

"Za sada je sve u redu, operacija je uspešno urađena. Prvo što treba da se uradi u toku rehabilitacije je da se smanji otok i na tome trenutno radim", rekao je 30-godišnjak iz Ćićevca, koji nažalost zna kakav ga period oporavka očekuje, jer se tokom karijere već susretao sa povredom prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

#MONDOBASKET UŽIVO: "ORLOVI" DANAS BIRAJU PUT, PREKO ŠANGAJA ILI DONGUANA?

Nek oni uzmu zlato, videčemo onda za balkon - Dragan Milosavljević

Gagi se, utoliko, već pomirio sa činjenicom da neće igrati košarku ove sezone za Unikahu iz Malage, sa kojom je prošlog juna produžio ugovor do 2021.

"Odmah sam znao o čemu se radi. Nije mi bio potreban snimak da znam koja je povreda u pitanju. Posle pet meseci treninzi, posle čest meseci kontakt. Neko posle šest, neko posle osam meseci predviđa povratak na parket, ali u Španiji se to ne preporučuje pre deset meseci, do godinu dana", nevoljno je rekao Milosavljević, ali potom pokazao koliko je jak i nepokolebljiv.

"Dakle, neću ove sezone igrati, ali uopšte ne sumnjam u sebe da ću se vratiti onakav kakav sam bio pre povrede", dodao je as, koji zeleni dres kluba iz Andaluzije nosi od 2017. godine.

"CRTA" SE ČETVRTFINALE #MONDOBASKETA: OVO VEĆ SADA ZNAMO O RIVALIMA SRBIJE!


Na pitanje o tome šta mu je teže palo, nova rana na kolenu ili ona na duši zbog izostanka sa #Mondobasketa, rekao je…

"Sigurno da mi je teško, prošao pripremni period, spremio se, živeo sam za to, ali desio se taj peh… Moram da ostanem pozitivan i da razmišljam da se što pre oporavim", rekao je Milosavljević, čiju je povredu posebno teško prihvatio selektor Đorđević.

O njemu, Gagi je rekao…

"Kad je krenuo da radi pa do dana današnjeg sigurno da je mnogo napredovao. Rastao je uz ekipu i postao je vrhunski trener uz ovu generaciju".

A, ova generacija izgleda odlično na terenu i bez dvojice važnih i povređenih igrača, Milosavljevića i kapitena Miloša Teodosića.

"Od starta se video kvalitet ekipe. Na svakoj poziciji odlični igrači. Mislim da smo ubedljivo najkvalitetnija ekipa na prvenstvu, Ne treba niša da se prognozira, utakmica po utakmicu. Izgleda da će da biti velikog uspeha", rekao je Milosavljević i dodao:

"Igra je sjajna do sada, čovek treba samo da se opusti i uživa. Srbja igra dominantno".

Gagi, želimo ti što brži oporavak!