Košarka

"Tanka" pobeda Grka, Adetokunbo i ekipa ISPALI, a Česi čekaju SAD - Brazil

Izvor mondo.rs

Posle Litvanije, još jedna jaka evropska selekcija neće "videti" četvrtfinale Mundobasketa.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Češka - Grčka 77:84 Mundobasket
Izvor: Youtube/FIBA

Grčka je u ovom meču dva puta bila u dobroj poziciji, ali se ko zna koji put potvrdilo da je psihološki nezahvalno "juriti" konkretnu razliku, umesto bilo kakve pobede.

U 15. minutu bilo je 26:17 za Grke, a na poluvreme se otišlo sa minimalnim vođstvom Čeha (33:32), uz tri lične Janisa Adetokunba.

Polovinom treće deonice bilo je "plus pet" za Češku (42:37), Janis je odmah zatim napravio četvrti faul, ali ga je selektor ostavio u igri do pred kraj treće četvrtine.

Odlaskom na klupu aktuelnog MVP-ja NBA lige, Grci su došli do željene igre, iz odbrane i osvojenih lopti (odličan je bio drugi Adetokunbo, Tanasis) su postizali lake poene i sa 53:49, bez svoje prve zvezde povećali na 61:49, odnosno 65:53. Samo je trebalo to održati.

Janis Adetokunbo na kratko se vratio u igru, međutim, odmah mu je suđena peta lična, treća u napadu!

Češka je "prelomila" kada je za dva i po minuta napravila seriju 7:0 i trojkom Bohačika, a pre toga košem Satoranskog posle skoka u napadu, prišla na 68:70. Grci su u tom intervalu promašili pet šuteva zaredom, od toga tri trojke, pogrešno pokušavajući da "otključaju" zonsku odbranu.

Do kraja su vodili najviše sedam razlike, značajno manje od onog što im je trebalo...