Košarka

#Mondobasket: Više nema nazad - ili ideš po medalju ili je kraj!

Izvor mondo.rs

Derbi Srbije i Španije počeo je odlično po našu reprezentaciju, ali u drugoj četvrtini je usledio slom. Nikola Jokić isključen u 24. minutu, bilo je i "minus 21".

Reprezentacija Srbije izgubila je prvu utakmicu na Mundobasketu i prvu ovog leta, računajući pripremni period. Kada je trebalo pobedom nad Španijom potvrditi sjajnu formu i najverovatnije obezbediti lakši put do polufinala i finala, Aleksandar Đorđević i njegovi izabranici su podbacili.

Izgubili su od do sada neubedljive Španije rezultatom 69:81 (37:45), tako da će se u četvrtfinalu, u utorak u Donguanu, sastati sa Argentinom, nakon čega se nazire polufinale protiv Amerikanaca!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Argentina su u meču za prvo mesto u I grupi deklasirali Poljake 91:65, tako da sada Španci - umesto nas - imaju otvoren pogled ka borbi za medalje.

Imali smo preduslove da odigramo još jedan dobar meč, u prvoj četvrtini je većina stvari u igri "orlova" dobro funkcionisala i posledica je bilo vođstvo od 20:11 u osmom minutu.

Uspostavljena kontrola nad utakmicom kao da je uspavala i igrače i selektora. Ultravisoka petorka Micić, Gudurić, Bjelica, Jokić, Marjanović upala je u zamku Španaca na startu druge četvrtine i serijom od 2:13 je počeo preokret, nažalost - definitivni.

#Mondobasket - Bojan Perić
Izvor: MONDO


Start treće deonice bio je katastrofalan!

Španija je ubacila šest poena bez odgovora, a u 24. minutu usledilo je isključenje Nikole Jokića, koji je burno reagovao kada posle udvajanja nije dosuđen faul nad njim, već "mrtva" lopta. Zbog protesta je odmah dobio tehničku, što ga je izvelo iz takta i koji sekund kasnije bio je na putu ka svlačionici.

Španci su sve to iskoristili da nas bace u "nokdaun", povećavši na 42:63 u 26. minutu. Od onih "plus devet" za Srbiju, za 18 minuta su bili bolji tačno za 30 poena (52:22)!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt


Do kraja treće deonice uhvaćen je priključak, petorka sa dvojicom plejmejkera, Jovićem i Micićem, uz raspoloženog Bogdanovića i solidnog Raduljicu nekoliko puta je dala nadu da ćemo gledati neizvesnu završnicu, ali opet su "orlovi" pravili greške i previše promašivali, s obzirom na to da su prethodno "ispucali" sav kredit.

Viktor Klaver pokupio je mnogo lopti pod oba koša, igrao sjajnu odbranu, Gasol dirigovao sa visokog posta, a Ljulj i Rubio pogodili dovoljno šuteva u poslednjih 10 minuta da velika pobeda Španije ne dođe u pitanje.