Košarka

Posle istorijskog Mundobasketa Crnogorci kreću da traže NOVOG SELEKTORA

Izvor mondo.rs

Zvezdan Mitrović završio je mandat na klupi košarkaške reprezentacije Crne Gore nastupom na Mundobasketu u Kini

Košarkaši Crne Gore pobedom su okončali nastup na Svetskom kupu u Kini, prvom u istoriji te reprezentacije.

Odigrali su pet mečeva, ostvarili četiri poraza i jedan trijumf, protiv Japana na oproštaju od takmičenja.

Selektor Zvezdan Mitrović nakon završetka nastupa u Kini najavio je i odlazak sa tog mesta.

"Ponosni smo što smo predstavljali našu zemlju na Svetskom prvenstvu i što smo ostvarili i pobedu, prvu, istorijsku. Dobili smo i veliko priznanje FIBA da smo reprezentacija koja je najviše napredovala u poslednje dve godine, što je veoma značajno za mene kao selektora koji je vodio taj tim, ali i za ekipu i celokupnu organizaciju", rekao je Mitrović.

Crnu Goru od februara naredne godine očekuje novi izazov, kvalifikacije za Eurobasket 2021. Biće to težak test za selekciju koju će predvoditi novi selektor na klupi u grupi sa Nemačkom, Francuskom i Vrelikom Britanijom.

"To će biti zadatak za sledećeg selektora, jer se nastupom na Svetskom kupu u Kini završio moj ugovor sa KS Crne Gore. To to je unapred dogovoreno zbog mojih obaveza sa Asvelom u Evroligi. Ostaćemo, naravno, u kontaktu, jer smo svi mi vezani za reprezentaciju", rekao je Mitrović za "Vijesti" i poželeo mnogo sreće selekciji u budućnosti i svom nasledniku.

"Zahvalio sam se igračima na lepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo uspeli da stignemo na Mundobasket. Možda smo imali i malo nerealne apetite, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo - ambiciozni i vredni i da stremimo što boljim rezultatima", poručio je Zvezdan Mitrović.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt