Košarka

"Za Micićevu odluku potrebno je mnogo hrabrosti, pokazao je veličinu"

Izvor mondo.rs

Strane novinare interesovalo je posle meča Srbija - Argentina u kakvom je stanju plejmejker "orlova" posle smrti majke.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da ne zna da li će Vasilije Micić ostati u Kini za poslednje dve utakmice Mundobasketa, u kojima će se nacionalni tim boriti za plasman od 5. do 8. mesta, ali mu je još jednom odao priznanje što je odlučio da neposredno posle majčine smrti igra četvrtfinale protiv Argentine.

"Zahvalan sam što ga imam u timu. On je najhrabriji momak, pokazao je veliku veru u sve nas i svi smo uz njega sada", izjavio je Đorđević.

Selektor je stranim novinarima, na redovnoj pres konferenciji posle utakmice, rekao da je za odluku koju je Micić doneo potrebno mnogo hrabrosti.

"Pokušao je da pomogne, ali to osećanje je dugo bilo u njemu, nije se desilo tek tako i neće otići tek tako. Ali ja sam mu zahvalan, kao i cela zemlja, svi saigrači i stručni štab. Zaista je pokazao veličinu".

Od ishoda preostalih četvrtfinalnih mečeva zavisi da li će se "orlovi" od četvrtka boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Ako Francuska pobedi SAD, ili Australija Češku, preostale dve utakmice igraćemo samo za prestiž, ali ako Francuzi i Česi ispadnu, onda će četiri selekcije (uključujući Poljsku) ostati u trci za drugom olimpijskom "vizom" rezervisanom za Evropu.

"Polufinala" bi bila Srbija - Francuska i Češka - Poljska.

Španija će ulaskom među četiri najbolje ekipe sveta postati učesnik OI, osim ako u sredu budu trijumfovali i Francuska i Češka, za šta su šanse prilično male.