Košarka

ŠOK: Srbija i Ameri - za PETO mesto, Francuska uzela VIZU za Tokio!

Izvor mondo.rs

Francuska je napravila podvig "izbacivši" Amerikance sa Svetskog prvenstva već u četvrtfinalu, tako da će Srbija i SAD i na ovom turniru odigrati međusobni susret. Ali ne u borbi za medalju. Uz to, ostali smo bez vize za Olimpijske igre.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Nisu se tu zaustavili pošto su pogotkom Harisona Barnsa za tri i Kembe Vokera za dva otišli na do tada maksimalnih sedam poena razlike, međutim drama se nije tu završila pošto su Francuzi bili i te kako uporni u nameri da "sruše" prvaka sveta.

"Solo role" donele su Francuzima prednost od četiri poena (80:76) na tri minuta do kraja, pa nakon promašaja Smarta sa "penala" - i šest zbog duge dvojke sjajnog Nilikine (82:76).

Pokušavali su Amerikanci na individualni kvalitet da vrate prednost, međutim "reket je zaključao" neverovatni Rudi Gober koji je s dve blokade odbio nalet rivala, "zadrhtala" je ruka Kembi Vokeru sa slobodnih bacanja, a energiju sa tribina i sa terena - Francuska je pretvorila u ubedljivu pobedu skinuvši Amerikancima krunu!

Svet će tako dobiti novog prvaka, i to neočekivanog, pošto su za sada plasman u polufinale obezbedili Argentina i Francuska, odnosno Španija i pobednik meča Australija - Češka.

Najefikasniji u redovima Francuske bili su Evan Furnije (22 poena), Rudi Gober (21 poen, 16 skokova i 3 blokade) i Nando de Kolo (18), dok je kod SAD, koja je imala "tonu otkaza" pred turnir, samo Donovan Mičel bio raspoložen.

Sjajni šuter Jute postigao je 29 poena, dok su ga pratili jedino Markus Smart sa 11 i Kemba Voker sa 10 poena.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt