Košarka

Utakmica o kojoj se PREVIŠE pričalo na kraju je došla kao KAZNA

Autor Mladen Šolak

"Svako od nas na svoj način proživljava sve ovo, nosimo u sebi svoj ponos, svoju tugu, na kraju krajeva i svoju radost, koja će doći i tako i treba da bude. Tako radimo i zbog toga igramo. Tu tražimo motivaciju", govorio je selektor.

/od reportera Monda iz Kine/

Do utakmice o kojoj se previše govorilo ovog leta na kraju je došlo.

Međutim, za razliku od finala u Madridu 2014. i Riju 2016, petostruki prvaci sveta sastaće se u Donguanu 2019. u borbi za plasman od pete, do osme pozicije.

Nakon što je u 72 sata doživeo prvi poraz ovog leta, potom ostao bez svetskog srebra, a onda i šanse da izbori Tokio 2020 pre jula sledeće godine, Aleksandar Đorđević ove srede uveče po lokalnom vremenu razgovarao je u hotelu sa reporterima i Srbije i priznao da nije očekivao sutrašnji susret sa Amerikancima.

"Za nas je to veliki protivnik, iskreno - spremali smo se za oba rivala, ali mnogo više za Francuze, misleći da ćemo ih sresti u sutrašnjem meču i očekujući da to bude duel koji bi nam omogućavao plasman na Olimpijske igre", rekao je Đorđević i dodao:

"S obzirom na to kako se sve razvijalo, do toga neće doći".

Potom je nastavio…

"Ne treba o njima da trošim reči. Videli ste da je Francuska odigrala mirnu, zrelu utakmicu, sa mnogo jasnoće. Tačno su znali šta, kako i gde da ih napadnu i kako da se odbrane od atleta koje imaju na istom nivou kao Amerikanci. Iskoristili su svoje iskustvo, stečeno ne samo u NBA već i u ostalim ligama, da uz kontrolu privedu utakmicu kraju".


Srbija i SAD sastaće se u četvrtak od 13 časova u prvom polufinalu baraža za plasman od pete do osme pozicije, znajući da će poslednju šansu za olimpijsku vizu imati narednog jula u dodatnim kvalifikacijama.

Utoliko, srebrni i zlatni sa prethodnog Mundobasketa u Španiji i Igara u Brazilu igraće za prestiž i ponos.

"Očekuje nas utakmica za prestiž, za ponos, za pravi sportski rat, što volim da kažem. Preostaje nam da odigramo pametno i hrabro kao uvek do sada", rekao je i posle kraće pauze dodao:

"Skoro uvek".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt


Pobednik sutrašnje "reprize" poslednjeg olimpijskog i svetskog finala sastaće se u subotu od 14 časova sa boljim iz susreta Češka - Poljska.

Poraženi će, takođe u Pekingu, igrati četiri sata pre toga.