Košarka

Miličić o "orlovima": Ne bih im bio u KOŽI, ali ako pogledamo ceo ciklus...

Izvor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac i NBA centar smatra da aktuelna generacija ima razloga da bude ponosna.

Izvor: MN Press

Darko Miličić, koji je za SCG i Srbiju igrao na dva seniorska Eurobasketa, a između njih i na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006, za "Večernje novosti" je izjavio da saoseća sa članovima reprezentacije koji su u Kini gajili najveće ambicije, pa spali na borbu za plasman od 5. do 8. mesta, koji ne može da im donese ni "vizu" za Olimpijske igre u Tokiju.

"U ovakvim momentima nije korektno iznositi bilo kakve paušalne zaključke. Možemo samo da stegnemo ruku tim momcima i stručnom štabu, da im čestitamo na svemu što su poslednjih godina uradili za našu košarku i koliko su radosti doneli Srbiji. Znam kako se osećaju, što se kaže - ne bih im bio u koži, ali kada pogledamo ceo ciklus, od prošlog Svetskog prvenstva do danas, imaju razloga da budu ponosni", ocenio je Miličić.

Na postavljeno pitanje odgovorio je da ne zna kako je mogao da se izbegne neuspeh, nakon sjajnog pripremnog perioda i četiri uzastopne pobede na Mundobasketu, usledili su porazi od Španije i Argentine, koji su sve odneli...

"Da znam, sigurno bih to znanje primenio u vreme kada sam ja bio u reprezentaciji, pa danas ne bismo imali etiketu najgore generacije. Setite se našeg tima iz 2005, bilo je 'prvo mesto ili ništa', ali realnost ne mora uvek da se poklopi sa očekivanjima. Dešavalo se to i Špancima i Amerikancima".

Izvor: MN Press
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt