Košarka

Za ZLATO se bore timovi koji su pobedili SRBIJU, Francuska bez snage!

Izvor mondo.rs

Najlepša timska košarka na Mundobasketu i nestvarni Luis Skola bili su dovoljni za borbu za zlato. Francuzi su se "izduvali" protiv Amerikanaca i nisu delovali kao do sada...

Španija i Argentina će odlučivati o novom prvaku sveta u košarci!

Timovi koji su pobedili reprezentaciju Srbije u drugoj grupnoj fazi, odnosno četvrtfinalu Mundobasketa, plasirali su se u finale posle sjajnih utakmica viđenih danas u Pekingu.

Nakon što je Španija pobedila Australiju posle dva produžetka (95:88), Argentina je još jednom pokazala "koliko srce ima" pošto je ubedljivo savladala Francuze (80:66), ekipu koja je pobedila SAD u četvrtfinalu, i to na krilima legendarnog Luisa Skole.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Argentina do sada ima jedno zlato (1950) i srebro (2002) sa svetskih prvenstava u košarci, dok Španci imaju jedno zlato (2006).

Neverovatno je koliko im je sve išlo od ruke, i koliko Francuzima nije ništa, a sve je posledica snage koja je ostala u njima. Odnosno nije.

Navikli smo već na borbenost od Argentinaca u svakom sportu, a na ovom turniru kao da su je podigli na nivo više, gde su "grizli" za svaku loptu.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Izvor: MONDO/Mladen Šolak


Podsećamo, Argentina je do sada bila bolja od Rusije, Nigerije, Južne Koreje, Poljske, Venecuele i Srbije u četvrtfinalu, dok je Francuska bez problema prošla grupu sa Dominikanom, Nemačkom i Jordanom, potom u drugoj fazi bila bolja od Litvanije i izgubila od Australije.

To je značilo Amerikance u četvrtfinalu, ali su ih pobedili (89:79).