Košarka

#Mondobasket: Mikri Maus i Bvana - hip hop i basket, uvek zajedno

Izvor mondo.rs

U današnjoj epizodi u gostima je hip hop dvojac, Mikri Maus (iz kultne rep grupe PrtiBeGe) i Bvana iz Lagune. Pričali smo o reprezentaciji Srbije, košarci kao delu hip hop kulture i revijalnoj utakmici "Koš za sreću"...

Izvor: Mondo

Reprezentacija Srbije je u takmičarskoj, ali možda više revijalnoj utakmici, uspela da savlada reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. U početku su Orlovi stigli do 20+, gde je Bogdanović skoro bez promašaja pogađao za tri poena. Amerikanci su uspeli da se konsoliduju i priđu na samo koš zaostatka, ali su naši igrači odbili napad i mirno priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 28 poena. Postao je rekorder po broju ubačenih poena na prvenstvu, kada su u pitanju igraču u dresu Srbije.

Sada nas očekuje sledeći meč protiv reprezentaciju Češke, u borbi za 5. mesto. U ovom trenutku ni osvojeno 5. mesto ne donosi plasman na Olimpijske igre, ali donosi satisfakciju za ovu generaciju koja će se boriti za olimpijsku vizu za Tokio, tokom jula sledeće godine.

I za kraj - Napred Orlovi!

Mikri Maus i Bvana
Izvor: MONDO