Košarka

Legendarni Longli: Košarkaški bogovi Špance ljube u KU**C!

Izvor mondo.rs

"Slobodno objavite da sam to rekao. Špance košarkaški bogovi ljube u ku**c svaki put kada igramo sa njima", rekao je nekadašnji centar najboljeg tima NBA lige.

Luk Longli, trostruki šampion NBA lige sa Čikago Bulsima, koji trenutno obavlja funkciju prvog pomoćnika selektora Australije Lemanisa, nije krio razočaranje posle poraz u polufinalu Svetskog prvenstva od Španije.

Imali su "kenguri" priliku da prekinu vrlo neugodnu tradiciju i da se posle osam "promašaja", konačno dokopaju medalje na najvećim takmičenjima, ali strepeće i dalje.

Porazu Australije od Španije, posle dva produžetka, kumovale su i sudije, zbog čega je Longli posebno besan.


Posebno je upečetljiva odluka da se dosudi faul Endriju Bogotu posle duela sa Markom Gasolom (faul nije postojao), a nakon promašaja Serhija Ljulja na osam sekundi do kraja i pri vodđstvu Asutralije 70:69.

"Veoma je je**no slično
kao i Riju. Mislim da smo u Riju takođe zaslužili pobedu. Ne znam šta da uradimo. Moramo da pronađemo neki oltar i da prinesemo nekakvu žrtvu košarkaškim bogovima, jer nas oni ne ljube u ku**c, kao što to rade Špancima. Slobodno objavite da sam to rekao. Špance košarkaški bogovi ljube u ku**c svaki put kada igramo sa njima",
rekao je nekadašnji centar najboljeg tima NBA lige.