Košarka

Da li Aleksandar Đorđević danas protiv Češke poslednji put vodi "orlove"?

Izvor mondo.rs

Aktuelnom selektoru reprezentacije Srbije ističe ugovor nakon Mundobasketa i moguće je da će nacionalni tim u narednom ciklusu biti poveren novom stručnjaku. Kakvo je vaše mišljenje? Glasajte u MONDO anketi

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Košarkaši Srbije danas od 14 časova na Mundobasketu će igrati meč sa Češkom za peto mesto.

Za selektora Aleksandra Đorđevića to će možda biti poslednja utakmica na tom mestu, budući da mu posle nastupa u Kini ističe ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije.

Srbija je na Svetski kup otuputovala kao jedan od najvećih favorita za zlatnu medalju, ali je poražena od Argentine u četvrtfinalu, nakon čega su srušeni snovi o osvajanju još jednog odličja na velikim takmičenjima.

Poslednjih dana već se uveliko spekuliše o tome ko bi mogao da nasledi Đorđevića na klupi Srbije, a "Večernje novosti" prenose da bi ta uloga mogla da bude poverena Igoru Kokoškovu, stručnjaku koji je odveo Sloveniju pre dve godine do  evropske zlatne medalje, prve u istoriji te zemlje.

Kokoškov, koji je asistent u stručnom štabu Sakramento Kingsa, upravo je 2017. na Eurobasketu u finalu srušio selekciju Srbije.

Osim njega, kao moguće rešenje za klupu Srbije pominje se i Saša Obradović, kao i Đorđević nekada uspešan reprezentativac.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Selekciju Srbije posle Mundobasketa u Kini očekuje težak zadatak, nastup na predolimpijskom turniru u julu, na kojem će se boriti za mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Aleksandar Đorđević je selektor Srbije od 2013. godine i od tada je sa reprezentacijom osvojio tri srebrne medalje - na Svetskom prvenstvu 2014, Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Evropskom šampionatu 2017. godine.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt