Košarka

Partizan "pregazio" Mornar u Klužu: "Valjak" melje!

Izvor mondo.rs

Partizan se u sklopu priprema za novu sezonu nalazi na turniru u Klužu. Ubedljivo savladan Mornar iz Bara, u nedelju protiv pobednika duela Kluž – Fenerbahče.

Izvor: MN Press

Partizan i Mornar su tokom prošle sezone ABA lige imali dva neizvesna duela. Crnogorski klub pobedio je u Baru 97:94, da bi se crno-beli revanširali u "Pioniru" 75:73.

Poslednji meč, odigran na turniru u Klužu u sklopu priprema za predstojeće sezonu, ne najavljuje nove uzbudljive završnice. "Parni valjak" ubedljivo je pobedio Mornar 77:60 (21:14, 20:16, 18:9, 18:21).

Košarkaši Partizana su već na startu utakmice stekli prednost, pa je posle 5 minuta, rezultat glasio 12:5, dok je na isteku prvog perioda bilo 21:14 u korist crno-belih.

U drugoj i trećoj deonici, crno-beli su nastavili da uvećavaju prednost koja je tokom meča iznosila i više od 20 poena. U poslednjoj četvrtini, "parni valjak" je održavao prednost i tako najavio sutrašnje finale.

Barani su odradili ozbiljan posao u prelaznom roku. Ekipu nisu menjali Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Vukota Pavić, Radoje Vujošević, Marko Mugoša, Ivan Jelenić, Lazar Pavićević, a novi članovi postali su Derek Nidam, Brendis Rejli Ros, Džejkob Pulen, Damir Markota, Mirza Begić, Milko Bjelica, Antabia Voler i Sead Šehović.

Partizan i Mornar sastaće se u okviru ABA lige 18. oktobra u Beogradu, dok će u Baru igrati 3. januara 2020.

PARTIZAN: Valden 12, Zagorac 14, Jovanović, Gordić 6, Parahovski 6, Jaramaz 10, Miletić 8, Veličković 5, Tomas 8, Pejners 6, Mozli 2

MORNAR: Pavićević, Rejli-Ros 5, Nidam 11, Pulen 7, Šehović 4, Mugoša, Pavić, Voler 13, Markota 2, Vujošević, Begić 6, Luković 12




Tagovi