Košarka

KRAJ neobičnog Mundobasketa u Kini - po čemu ćete ga VI pamtiti? (ANKETA)

Izvor mondo.rs

Svašta smo videli za nešto više od dve nedelje turnira, šta je za vas najjači utisak koji ćete nositi i setiti ga se na pomen Mundobasketa u Kini. Glasajte u našoj anketi na kraju teksta i odgovorite u komentarima...

Najvažniji košarkaški dogadaj godine završen je ove nedelje!

Ishod nije bio onakav kakav smo priželjkivali i ocekivali kada su sudije, 31. avgusta u Fošanu, na mecu izmedu Srbije i Angole, prvi put "podbacile loptu" i time oznacile pocetak turnira u Kini, iako smo u danima koji su sledili "rasli poput kvasca" zbog dobrih igara Srbije...

Druga nedelja bila je kobna, pošto je u njoj Srbija doživela dva poraza, od Španije i Argentine, pa se tako iskljucila iz igre za medalje, predavši i svoje srebro od pre pet godina.

"Orlovi" su na kraju turnir završili kao petoplasirani, nakon pobeda nad Amerikancima i Ceškom, dok su se timovi koji su nas pobedili - borili za zlatnu medalju, a ona je na kraju zasluženo pripala Špancima, takticki najboljoj reprezentaciji Mundobasketa.

"Poluga" Riki Rubio-Mark Gasol, uz izvrsnog strucnjaka Serda Skariola, vodila je "crvenu furiju" do drugog pehara Svetskog prvenstva u košarci.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt