Košarka

"Orlovi" se vratili sa Svetskog kupa: Doček kakav nismo priželjkivali

Izvor MONDO/Tanjug

Košarkaši Srbije vratili su se u ponedeljak kasno uveče u Beograd nakon učešća na Mundobasketu

Izvor: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije važila je za velikog favorita na Svetskom kupu u Kini, ali uprkos tome nije uspela da se okiti medaljom. Posle poraza u četvrtfinalu od Argentine, tim Aleksandra Đorđevića osvojio je peto mesto.

"Orlovi", predvođeni selektorom, koji je podneo ostavku nakon završetka takmičenja, vratili su se u Beograd sa Mundobasketa u ponedeljak uveče. Na aerodromu Nikola Tesla srpske košarkaše dočekao je mali broj ljudi. Oni su ih nagradili aplauzom.

Najbolji strelac šampionata i član idealne petorke šampionata Bogdan Bogdanović zahvalio je po dolasku na aerodrom onima koji su došli da dočekaju ekipu.

Povodom svog uspeha na Mundobasketu, rekao je da je lepo što je bar neko dobio nagradu.

Bogdanović je demantovao da je u ekipi došlo do narušavanja atmosfere tokom takmičenja kao što se pisalo u medijima.

"Tu smo mi, držimo se, imamo sjajnu atmosferu koja se nije kvarila i dovodila u pitanje. To nas je držalo i držaće nas zauvek. Pisaće se svašta, ali mi znamo šta imamo. To je to", naveo je Bogdanović.

Malom broju okupljenih obratio se i Vladimir Lučić.

"Utisci se još uvek nisu slegli, ali sigurno da nismo zadovoljni rezultatom. Nismo ostvarili ono što smo zacrtali, onoga dana, kada smo se okupili. Ali, šta je tu je. Treba napraviti analize, videti gde smo grešili, individualno i timski. Pa da u narednim godinama budemo bolji", rekao je Lučić.

Vremena za analizu ima, već danas najavljeno je i obraćanje predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića.