Košarka

OVO je NOVI DRES košarkaša Partizana: "Volimo Partizan LUDAČKI" (VIDEO)

Autor Ivan Bogunović

Sjajan program na Kalemegdanu povodom promocije novog dresa KK Partizan. Glumci i muzičari govorili o svojoj ljubavi prema Partizanu.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Košarkaški klub Partizan, koji će u novoj sezoni, sa novim snagama na parketu i starim pored klupe, pokušati da povrati "vlast" u regionalnoj ligi, predstavio je danas dres za sezonu 2019/20. Partizan ove godine juri 22. titulu prvaka države, 16. kup, 7. titulu u ABA ligi i peti evropski trofej.

O dresu je govorio najiskusniji igrač crno-belih Novica Veličković: "Svi igrači su zadovoljni kvalitetom dresa, što je nama veoma bitno. Sad smo pripremne utakmice igrali u malo drugačijim, a nadam se da će ovi novi dresovi ostati upisani u istoriji kluba i da ćemo u njima uspeti neke trofeje da vratimo".

Upitan koja mu je boja draža - bela ili crna, Veličković je odgovorio: "Ja volim crne".

FOTOGRAFIJE

Predstavljanje novog dresa na košarkaškim terenima na Kalemegdanu propraćeno je i emotivnim momentima, sećanjima glumaca i muzičara na dane kada su se još kao klinci vezali za crno-bele boje.

Bubnjar Dragoljub Đuričić, glumac Zoran Cvijanović i pevačica Ana Stanić otkrivali su slike nekadašnjih košarkaša Partizana koji su njima značili.

Đuričić je otkrio sliku Vlade Divca (iz sezone 1986/87.) i potom pričao o njihovom poznanstvu, druženju, prijateljstvu. Ali, i o tome zašto voli Partizan".

"Pitao sam ga posle prvenstva u Španiji kada smo za 50 sekundi izgubili prednost od 9 poena, kako se osećao kad je izgubio ključnu loptu koja je nama odnela zlato, a Rusi su pobedili. Rekao mi je: 'Ušao sam u halu sam, prazno je, seo sam, plakao i molio boga da se sruši hala na mene, jer kako da se vratim u Jugoslaviju, a znam da sam kriv za ovo prvenstvo?! I u jednom trenutku došao je Dražen Dalipagić, pomazio me po kosi i saoštio mi: 'Ti si mlad imaćeš mnogo vremena da im vratiš za ovo'. I eto, Divac je napravio veliku karijeru", prisetio se bubnjar.

Ovaj muzičar je redovan na košarkaškim utakmicama Partiizana. Otkrio je i kakvu vezu ima sa crno-belima.

"Ja Partizan ne volim mozgom, nikad o njemu nisam razmišljao racionalno, ali sam osetio atmnosferu, jedinstvo, drugarstvo. Najveće titule su dolazile iz zajedništva i neke hemije koja je ludačka. Partizan se, jednostavno, voli".

Glumac Zoran Cvijanović otkrio je sliku Aleksandra Đorđevića iz sezone 1991/92. kada je Partizan postao šampion Evrope. Prisetio se Cvijanović te istanbulske večeri.

"Tada je moja supruga uspavljivala našeg sina, koji je vršnjak te titule. Sećam se da sam baš vrisnuo kada je Sale dao koš. Pričao mi je kasnije Goran Grbović, koji je stajao pored terena i gledao utakmicu i epizodu. Kada je predata lopta za napad, Goran se uhvatio za glavu, a profesor Aca Nikolić mu je rekao: 'Ne brini ništa, daće ga Sale'. Eto, kad čovek zna, zna", ispričao je Cvijanović.Na duhovit način je objasnio otkud njegova ljubav prema Partizanu.

"U mom životu roditelji su se pitali za sve. Majka je odlučila čime ću da se bavim u životu, a otac je brinuo o ovim važnijim stvarima".

O ISTANBULSKOJ NOĆI

Pevačica Ana Stanić je otkrila sliku Dušana Kecmana i otkrila da je od svih generacija KK Partizan koje pamti, najviše volela onu s kraja 80-ih, a da joj je omiljeni igrač bio Miroslav "Mič" Pecarski "zbog zakucavanja".

Na pitanje koju od svojih pesama bi najradije posvetila igračima Partizana, Ana je bez razmišljanja odgovorila:

"Ti si taj koji zna"!

POGLEDAJTE SNIMAK