Košarka

Jaramaz o timu Partizana: Razlike postoje i OSEĆAJU se, imamo kvalitet!

Autor Ivan Bogunović

Bek crno-belih Ognjen Jaramaz na promociji dresa za novu sezonu sumirao utiske o učinjenom u pripremnom periodu.

Izvor: Mondo/Goran Sivači

Košarkaši Partizana broje poslednje dana priprema pred start nove sezone.

Nakon odličnog nastupa na turniru u Klužu, gde su pobeđeni Mornar iz Bara i veliki Fenerbahče Željka Obradovića, crno-beli su na Kalemegdanu predstavili i dres u kojem će nastupati u sezoni 2019/2020.

Promociji novog dresa Partizana prisustvovao je, između ostalih i Ognjen Jaramaz, koji je ukratko analizirao postignuto na turniru u Klužu.

"Zadovoljan sam odrađenim poslom u Klužu. Pobedili smo dve utakmice, prvo Mornar, ekipu iz ABA lige sa kojom ćemo još igrati ove sezone. Prilično smo kontrolisali utakmicu i zadovoljan sam kako smo to odradili. Nakon toga dobili smo i Fenerbahče, koji je sigurno najozbiljniji protivnik u pripremnom delu. Njima jesu nedostajali neki igrači, ali to je bila jaka provera, bez obzira na to", rekao je u razgovoru za MONDO Jaramaz.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

NOVI DRES

"Do sada smo igrali u dresovima za pripremne utakmice, a videćemo kakav je novi. Verujem da će se razlikovati od tog, ali, lično, očekujem samo više", poručio je Ognjen Jaramaz.

Crno-beli su pojačali "roster" tokom leta, a Jaramaz je napravio i poređenje - koliko se Partizan po imenima i stilu igre razlikuje u odnosu na onu iz prošle sezone.

"Imamo dosta novih igrača i svaki od njih je doneo nešto novo. Još ne mogu jasno da izdefinišem te razlike, koje jasno postoje, osećaju se, ali mislim da imamo kvalitetnu ekipu. Videćemo kada krenu zvanične utakmice kako to izgleda".

Jaramazov saigrač još iz Mege, Rade Zagorac, izgleda da je "okrenuo list" u odnosu na prošlu sezonu, kada nije uspevao da prikaže sve što zna. Mornaru je ubacio 14, Feneru čak 21 poen...

"Možda u odnosu na kraj sezone, jer je u prvom delu igrao prilično dobro - bar koliko sam ja uspevao da ispratim iz Španije, a trudio sam se da ispratim. Posle možda to nije bio on u svojim najboljim izdanjima, ali sada je to svakako drugačije i veoma mi je drago zbog toga. Bezveze je da ga nazovem pojačanjem, ali trenutno je jedan od igrača koji najviše doprinosi timu".

Crno-bele za dva dana očekuje još jedna provera - duel sa ekipom AEK u "Štark" areni (18.00) pred domaćim navijačima, a Jaramaz se nada da će ih biti u velikom broju.

"Nadam se da će doći što više ljudi, bez obzira na to što je u pitanju pripremna utakmica, voleo bih da odigramo u što lepšem ambijentu. Očekujem još jednu dobru proveru za nas i nadam da se da ćemo se dobro pokazati, kao i do sada", poručio je Ognjen Jaramaz.

Prva zvanična utakmica crno-bele očekuje 26. septembra, kada počinje ABA Superkup u Zagrebu.