Košarka

Teodosić propušta početak sezone, ali u Bolonji ga BRZO očekuju na terenu

Izvor MONDO/Tanjug

Sportski direktor Virtusa Luka Baraldi izjavio je da se srpski veteran uspešno oporavlja od povrede stopala i naveo okvirni datum njegovog debija.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Prvenstvo Italije u košarci počinje već 24. septembra, utakmicom Pezara i Fortituda, dok će Aleksandar Đorđević dan kasnije sa Virtusom iz Bolonje ugostiti imenjaka iz Rima.

Tom prilikom u sastavu će imati Stefana Markovića, ali ne i Miloša Teodosića (32), koji je zbog povrede stopala na prijateljskoj utakmici protiv Litvanije u "Štark Areni", morao da propusti Mundobasket u Kini.

Sjajni plejmejker, koji je ovog leta potpisao trogodišnji ugovor sa bivšim prvakom Evrope, polako ali sigurno se oporavlja i sportski direktor Virtusa Luka Baraldi uverava da će navijači u dogledno vreme moći da ga vide na delu i uživaju u njegovim bravurama.

"Uskoro će biti potpuno spreman i na terenu. Neće biti u sastavu za prve utakmice, ali hoće od početka oktobra", rekao je Baraldi gostujući na italijanskoj televiziji TCR.

Teo je imao zdravstvenih problema i tokom jedne i po sezone provedene u Los Anđeles Klipersima, pa i pre toga, u poslednjoj sezoni koju je odigrao u dresu CSKA (2016/17).

Sa Moskovljanima je 2016. osvojio Evroligu, a sa Virtusom će se od 1. oktobra takmičiti u Evrokupu, u grupi sa Monakom Saše Obradovića, Andorom, Ulmom, Promiteasom i Makabi Rišonom.