Košarka

ZVANIČNO: Rastanak Pecarskog i Partizana, pominje se i odlazak u NBA...

Izvor mondo.rs

Dvostruki osvajač zlatne medalje na U-18 Evropskom prvenstvu od danas definitivno može da bira novi klub.

Izvor: MN Press

Odlazak Marka Pecarskog (19 godina, 208 cm) iz Partizana izvestan je od pre nekoliko nedelja, a klub je u petak uveče saopštio da talentovani krilni centar više nije njegov član.

Pecarski je u redove crno-belih stigao iz Bajerna, kao veliki talenat, ali za dve sezone nije uspeo da se nametne trenerima Nenadu Čanku i Andrei Trinkijeriju.

Pročitajte još

Nije bio tu od početka Partizanovih priprema ovog leta, nakon što su i klub i on zauzeli stav da je za obe strane bolje da dođe do prekida saradnje.

"Kako je igrač izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u timu, a stručni štab njegovim igračkim razvojem i napretkom, obavljeni su razgovori nakon kojih je došlo do današnjeg sporazuma o prekidu saradnje", piše u saopštenju trofejnog kluba.

Iako je sada daleko od nivoa na kom se očekivalo da će biti, Partizan veruje da nije isključeno da će u narednom periodu Pecarski izaći na željeni put.

Zato je u sporazum o raskidu ugovora uneta klauzula, po kojoj će crno-beli dobiti obeštećenje od 150.000 dolara u slučaju da igrač ikada potpiše ugovor sa nekim NBA klubom!

Podsećamo da je Pecarski sa reprezentacijom Srbije dva puta bio juniorski prvak Evrope, a 2018. mu je pripalo i MVP priznanje.

Marko Pecarski Srbija - Italija U20 EP 2019
Izvor: Youtube/SRBasketball highlights

Ove godine je bio učesnik prestižnog "Najki Hup Samita", tradicionalne utakmice najboljih mladih košarkaša SAD i "ostatka sveta", dok je tokom leta nastupio na U-19 Svetskom prvenstvu i U-20 Eurobasketu.

Kao igrač Partizana osvojio je dva Kupa Radivoja Koraća.