Košarka

Tomić mirno prihvatio Zvezdin poraz: U 2019. godini nema "LAKO ĆEMO"!

Izvor mondo.rs

Trener srpskog i ABA šampiona ocenio je da su igrači Primorske "košarkaški prebili" njegove izabranike u četvrtfinalu Superkupa.

Izvor: MN Press

Milan Tomić pre godinu dana je osvajanjem ABA Superkupa u Laktašima najavio uspešnu debitantsku sezonu na klupi Crvene zvezde.

Ovog puta je sa svojom ekipom došao na isto takmičenje, samo u Zagrebu, kao branilac trofeja i prvi favorit. I "opekao" se, u duelu sa Primorskom iz Kopra, koja se tek sprema za debi u najvišem rangu regionalnog takmičenja.

Zvezda - Primorska 82:88, i to nakon serije crveno-belih od 11:0 u poslednja tri minuta.

"Prvo bih hteo da čestitam protivničkoj ekipi. Stvarno su igrali bolje od nas i zasluženo su pobedili", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Zvezdin trener nije odavao utisak ljutog, ni preterano razočaranog čoveka. Kao da je očekivao ovakav nastup svog tima, koji je tokom priprema dobio svih šest utakmica sa kvalitetnim protivnicima iz Evrope.

"Mislim da pristup igri svih 12 naših igrača nije bio onakav kakav sam ja hteo. Prosto rečeno, mislim da su nas košarkaški baš prebili - i u ofanzivnom skoku i u tranziciji i u svim delovima igre. Ovo za nas mora da bude utakmica koju ćemo izanalizirati i nastaviti dalje".

Crvena zvezda - Primorska 82:88
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Upitan šta se desilo crveno-belima, od kojih se očekivalo da dođu bar do polufinala sa Partizanom, odgovorio je u dve reči.

"Lako ćemo".

Pa se nadovezao...

"Oni moraju da znaju da će ove sezone svako pokušati da pobedi Crvenu zvezdu. U 2019. godini su sve ekipe u ABA ligi i Evroligi odlične i 'lako ćemo' - nema, pogotovo u ABA ligi. Ovo treba da nam bude lekcija, kako treba da igramo svaku utakmicu".

Šampion Srbije i regiona imaće sada tri dana više za pripremu prve utakmice u Evroligi, protiv Panatinaikosa u Atini 3. oktobra.

Tri dana kasnije, u Beogradu je na programu ABA premijera - opet protiv Primorske!