Košarka

Jurica Golemac: I ja sam bio igrač, znam kako je Zvezda došla ovde

Izvor mondo.rs

Trener Primorske svestan je da su crveno-beli potcenili njegovu ekipu i da nadalje neće moći da se oslanja na "faktor iznenađenja".

Jurica Golemac rekao je u intervjuu za MONDO, pred Superkup ABA lige, da jedva čeka duel Primorske sa Crvenom zvezdom, kako bi video gde se nalazi njegova ekipa i na čemu još treba da radi.

Ispostavilo se da pouke iz četvrtfinalnog meča u Zagrebu treba da izvlači Milan Tomić zajedno sa igračima Zvezde, dok će Primorska posle vođstva od 17 razlike tri minuta pre kraja i konačnih 88:82, ostati bar još dva dana u glavnom gradu Hrvatske.

"Čestitke momcima na pobedi. Ovo je dokaz da dobro radimo. Odigrali smo mušku, čvrstu utakmicu, kako smo se i dogovorili. Imali smo vremena da se pripremimo, a očigledno je da su nas i ti klubovi sa imenima malo potcenili. Sigurno će nas posle ovoga uzeti za ozbiljno i moraćemo da budemo mnogo bolji da bismo došli do još koje pobede", rekao je Golemac na konferenciji za novinare.

Crvena zvezda - Primorska 82:88
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

To što su savladali aktuelnog šampiona, ne čini ih automatski kandidatima za najveće domete.

"Nema euforije, ovo je Superkup, ekipe se još upoznaju. Samo mi je drago zbog igrača, jer je ovo još jedna potvrda da moraju da veruju u sebe i da moraju da veruju da mogu da igraju sa svima".

Upitan šta je napravilo razliku u meču protiv Zvezde, naveo je nekoliko faktora.

"To što imamo kvalitet, što smo u meč ušli spremno. Ušli smo u kontakt, nismo ih precenili, već smo verovali u svoje mogućnosti... Znam kako je Zvezda došla ovde, jer i ja sam bio igrač, neki u njihovom timu imaju za sobom po 5-10 godina Evrolige i nisu znali nijednog protivničkog igrača. Malo su imali stav 'lako ćemo', a kada tako uđeš u utakmicu, posle je jako teško vratiti se".

Primorska će se u subotu od 17.00 sastati sa Partizanom, koji je bio ubedljiv u duelu sa Megom.

Drugi polufinalni par dobićemo iz mečeva koji su na programu u petak: Cedevita Olimpija - FMP (17.00) i Budućnost - Cibona (20.30).

Utakmice direktno prenosi TV Arena sport 1 i 2.