Košarka

Junak pobede Primorske: Zvezda nas je POTCENILA, idemo dalje, bez euforije

Izvor mondo.rs

Marko Jagodić Kuridža ističe da je njegov tim ostvario važan trijumf protiv "uglednog rivala", šampiona ABA lige i branioca trofeja Superkupa. Žan Mark Šiško: "Zaslužena pobeda, nismo se uplašili protivnika"

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Ekipa Primorske, novajlija u ABA ligi, napravila je senzaciju u prvoj takmičarskoj utakmici nove sezone.

Slovenački tim je u četvrtfinalu Superkupa ABA u Zagrebu srušio šampiona, Crvenu zvezdu (88:82).

Najbolji pojedinac tog duela Marko Jagodić Kuridža, koji je postigao 18 poena uz devet skokova, kaže da je njegov tim iskoristio to što ih je Zvezda potcenila na početku meča.

"Mi smo veoma dobro odigrali. Veoma smo srećni što smo nadigrali uglednog protivnika. Zvezda nas je potcenila na početku utakmice, a mi smo uspeli da pogodimo nekoliko poena. Oni su posle toga uspeli da se vrate, ali smo izdržali i ostvarili pobedu. Tako je u sportu. Beograđanima želim mnogo sreće ove sezone", poručio je iskusni košarkaš Primorske.

Slovenački tim sada očekuje još jedan težak rival, ekipa Partizana, koja je na startu takmičenja u Zagrebu bila uspešnija od Mege.

"Pobedu nad Zvezdom smo već arhivirali i moramo da se pripremimo za novi test koji nam sledi. U našem timu nema euforije posle velikog trijumfa", dodao je Kuridža.

Crvena zvezda - Primorska 82:88
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

 I Žan Mark Šiško istakao je da se Primorska odlično pripremila protiv favorizovanog rivala.

"Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Crvene zvezde koja je bila favorit u tom meču. Mi smo utakmicu započeli prema dogovoru - sa velikom željom, borbeno i što je važno - bez straha od rivala. Kada smo videli da možemo da se nosimo sa njima, igrali smo opuštenije. Bili smo dobri na obe strane terena i zasluženo smo pobedili", poručio je Šiško.

Primorska će protiv Partizana igrati u polufinalu, u subotu od 17 časova uz direktan prenos na TV Arena sport, dok će se za mesto u drugom polufinalu boriti pobednici mečeva koji su danas na programu Cedevita Olimpija - FMP i Budućnost - Cibona.