Košarka

Simonović više NE IGRA za Srbiju: "Jako boli, opraštam se BEZ medalje"

Izvor mondo.rs

Košarkaš Cedevite Olimpije otkrio da se povlači iz reprezentacije posle četvrtfinalnog okršaja u ABA Superkupu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Marko Simonović više neće nastupati za košarkašku reprezentaciju Srbije. Nekadašnji igrač Crvene zvezde potvrdio je to u razgovoru za Mozzart Sport posle pobede njegove Cedevite protiv FMP-a.

Simonović je u tom intervjuu otkrio da je još tokom kvalifikacija znao da će mu Mundobasket biti poslednje takmičenje u nacionalnom dresu. Srbija je Svetsko prvenstvo u Kini okončala na razočaravajućem petom mestu, a krilo slovenačkog kluba očigledno još nije prežalio taj rezultat.

“Jako boli, jako boli. Svi smo imali jako veliku želju da osvojimo medalju. Ne samo medalju, već da to bude zlato, jer smo stvarno osetili da možemo. Imali smo talenat, imali smo hemiju, igrali smo i igrali se košarke. Međutim, eto, jedan slabiji dan i eto", kaže Simonović i nastavlja.

"Nažalost moram da se oprostim bez medalje. Očekivao sam da će biti medalja. Šest godina, dve medalje. Žao mi je što sada nije bio oproštaj sa nekom medaljom, ali bože moj", rekao je Simonović za Mozzart Sport.

Tokom reprezentativne karijere je osvojio dve srebrne medalje, na Mundobasketu u Španiji 2014. i dve godine kasnije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Simonović je u pobedi Cedevite protiv FMP-a ubacio 17 poena, čime se ekipa iz Ljubljane plasirala u polufinale ABA Superkupa.

Ceo intervju Simonovića pročitajte OVDE.