Košarka

Golemac: Partizan nam pokazao RAZLIKU između VELIKIH i manjih timova

Izvor mondo.rs

Trener Primorske konstatovao je da su njegovi igrači u polufinalnoj utakmici ABA Superkupa poklekli na polju energije.

Na poluvremenu se činilo da Primorska posle "skalpa" Crvene zvezde može da pomrsi račune i ekipi Partizana.

Odlično je igrao prvak Slovenije, vodio najviše sa sedam poena razlike, a Partizan u odbrani bio bez ikakvog rešenja za raznovrsnost centara Primorske, kreacije plejmejkera Šiška, trojke raspoloženog Holta...

U drugom delu meča situacija je bila bitno drugačija. Primorska se mučila za svaki koš, zapala u krizu i prepustila vođstvo crno-belima, koji su svojim kvalitetom i iskustvom umeli da privedu utakmicu kraju. Nakon što je u 33. minutu bilo samo 68:65, polufinale ABA Superkupa završeno je rezultatom 91:77.

"Partizan je zasluženo pobedio", rekao je trener Koprana Jurica Golemac, koji je posle trijumfa nad Zvezdom u četvrtak najavio da će njegovu ekipu ubuduće sigurno ozbiljnije shvatati.

"Mi fizički i energetski nismo izdržali do kraja. Odgovorili smo im neke tri četvrtine, onda smo pali u skoku, energiji i koncentraciji. Tu je razlika između velikih i malo manjih ekipa", konstatovao je on.

"Sigurno je da nama ne odgovaraju dve utakmice u tri dana. Treba nam više da se odmorimo i ozbiljno pripremimo za protivnike kao što je Partizan. Danas smo u poslednja četiri minuta, ne mogu da kažem odustali, ali nisam video da igramo jedan za drugog. Momcima ipak nemam šta da zamerim, ovo nam je prvi poraz posle šest i po meseci".

Partizan - Primorska 91:77
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Zanimljivo je da će Primorska, kao debitant u ABA ligi, u prva dva kola ponovo odmeriti snage sa beogradskim "večitim" rivalima. Zvezdi će gostovati 6. oktobra, a Partizan dočekati šest dana kasnije.

Golemac je rekao da nisu zatvorena vrata dovođenju pojačanja i da bi njegov tim mogao da bude još bolji, ali da je "jako teško naći dobrog igrača na brzinu" i da se takva politika "nikada nije pokazala dobrom".

"Ostajemo ovakvi kakvi jesmo i čvrsto verujemo u ovu ekipu. Imaćemo tokom sezone puno vremena za pripreme, jer nam u prvenstvu Slovenije predstoje ne tako jake utakmice, pa ćemo moći da se posvetimo protivnicima u ABA ligi".