Košarka

U Budućnosti već "puca": Amerikanci na meti trenera, jedan je već BIVŠI

Izvor mondo.rs

"Do sada mi nije pokazao ništa, ni u pripremnom periodu, ni protiv Cibone", rekao je Subotić o Vudu.

U dvorani u kojoj je Jasmin Repeša početkom aprila dobio majstoricu polufinala ABA lige rezultatom 73:78 i odveo aktuelnog šampiona na revanš finale plej-ofa sa Crvenom zvezdom, njegov naslednik Slobodan Subotić doživeo je krajem septembra iste godine poraz od 28 razlike.

Sinoć se u "Draženovom domu" takođe igralo polufinale, ali ABA superkupa, u kom su snage odmerili stari "jadranski" rivali od kojih je jedan sačuvao ime i grad, a promenio trenera, dok je drugi sačuvao trenera, ali promenio ime, grad, čak i državu.

Kako  je ko radio u međuvremenu može lako da se prepozna u tih 33 razlike i koje je Slaven Rimac napravio u mečevima protiv Budućnosti 2019/20 i 2020/21.

Cedevita Olimpija - Budućnost 103:75
Izvor: Youtube/ABA liga jtd


Krilni centar Martin Hasan (23, 201) jedini je Amerikanac kog Subotić nije pominjao.

 I ova druga selekcija plavo-belih poverena doskorašnjem selektoru Libana, Subotiću, a okupljena u Podgorici neposredno pre Izborne skupštine kluba na kojoj je ponovo imenovani predsednik Dragan Bokan najavio zaokrete u kadrovskoj politici i skoro okretanje sopstvenom pogonu, u velikoj meri zavisi od igre američkih internacionalaca.

Njih je ove sezone u "Morači" ukupno četvorica, računajući i Skota Bamforta koji nastupa pod zastavom takzovane Republike Kosovo.

Upravo se Bamfort, 30-godišnji bek šuter koji je četiri godine nastupao u ACB ligi pre dolaska u Dinamo Sasari pre dve sezone, u društvu dve godine mlađeg kolege na spoljnim pozicijama, Džastina Kobsa, našao na meti Subotićevih kritika posle utakmice u kojoj je Rimčev renovirani sastav prednost od dva poena sa starta treće četvrtine pretvorio u 17 pred poslednju.

Ispostavilo se do kraja "press" konferencije da je za Bamforta i dojučerašnjeg košarkaša Cedevite, Kobsa, dobro što ih je trener uopšte pominjao, jer onaj kog nije - izgleda da može u potragu za novim klubom.

"Ovo je drugi put da ovako gubimo utakmicu u pripremnom periodu, gde igramo dve utakmice u dva dana. Očigledno je da mi nemamo taj roster, tu širinu da možemo da odigramo takav ritam. Ne daj Bože da smo igrali još jednu utakmicu, da smo dobili, ne znam kako bismo igrali u Malagi. To je, stvarno, evidentno, bez igrača koji mogu da ti pomognu", rekao je 63-godišnji Novaljanin nakon utakmice u Zagrebu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Cedevita Olimpija, u čijim redovima je odličnu partiju odigrao Marko Simonović, već je u pripremi takmičarske sezone savladala "đetiće" u finalu Memorijala "Mirza Delibašić", s tim da je u borbi za današnje finale sa Partizanom bila još ubedljivija i konkretnija.

"Primili smo 28 poena u trećoj, u poslednjoj još 25. Izdržali smo prve dve četvrtine, bili smo na četiri razlike, ali tu se sve zaustavilo", rekao je strateg Podgoričana.

Subotić je istakao da "Cedevita ima deset igrača, od kojih je pet imalo dvocifren poenterskim učinak".

"Mi nemamo tu širinu, čekamo igrača na poziciji tri i četiri i Nikolu Ivanovića, gde, možda, možemo nešto više da napravimo, da produžimo roster. Ali, pokazalo se da naša dva glavna aduta, Kobs i Bamford ne mogu u dva dana da odigraju tako jake utakmice, mislim da je tu ključ. Cedevita Olimpija na njima izmijenila par igrača, nisu im dozvolili da dišu, to je normalno, ja bih tako isto postupio. Ponavljam, u ovom trenutku nemamo tu širinu, nadam se da će sa dva igrača će to biti dosta bolje", dodao je Subotić.

Na pitanje o tome zašto u igru nije ulazio jedan od "amera", 29-godišnji bek Skot Vud i projektovana zamena za Bamforda na poziciji "dva", Subotić je odgovorio:

"Do sada mi nije pokazao ništa, ni u pripremnom periodu, ni protiv Cibone. On je pod upitom, i tražimo zamenu za njega. Tražimo igrača koji može da igra na pozicijma 'tri' i 'četiri', koji može pokriti dve pozicije".

Plavo-beli u sredu gostuju Unikahi u Malagi na startu Evrokupa, pa u nedelju na premijeri u "Morači" dočekuju Zadar u 1. kolu ABA lige.

Pratite finale trećeg ABA superkupa na našem portalu: Partizan - Cedevita Olimpija 17.00 (TV Arenasport).