Košarka

Partizan će se pojačati, ali NE sada: "Nekad moraš da kažeš - polako!"

Izvor mondo.rs

Andrea Trinkijeri konstatovao je da je postojeći sastav zaslužio šansu i poverenje da odigra (minimum) uvodni deo nove sezone.

Izvor: MN Press

Javna je tajna da Partizan od odlaska Vanje Marinkovića traži pojačanje na poziciji beka šutera.

Najbliži potpisu bio je Endru Gaudlok, nekadašnji član Los Anđeles Lejkersa i Fenerbahčea, ali Amerikanac na kraju nije dobio uslove kakve je želeo i Andrea Trinkijeri je kompletne pripreme sproveo sa ekipom koju je imao i na "prozivci" krajem avgusta.

Prema prikazanom na ABA Superkupu, ali i pre toga, Partizan već ima vrlo dobar tim. Uostalom, nije izgubio nijednu utakmicu i osvojio je prvi trofej, što je italijanskog stratega učvrstilo u stavu da trenutno nema potrebe za "jurnjavom" na tržištu.

"Svi misle da foliram, ali za mene su ovo 12 najboljih igrača", odgovorio je Trinkijeri na pitanje novinara u Zagrebu.

"Da li ćemo u ovom sastavu ostati celu sezonu? Ne znam. Najverovatnije ne, ali sada ova ekipa radi, bori se i odigrala je dosta dobrih utakmica. Nekad moraš da budeš pametan i da kažeš - polako".

Trinkijeri je već nekoliko puta naglasio da će ove sezone Partizan igrati na "kartu" odbrane, energije i smenjivanja igrača u najvažnijim ulogama.

Evo šta je rekao o tome posle pobede nad Cedevita Olimpijom (99:77) u finalu...

"Naš stil igre će biti jako zahtevan i nekad ću morati da budem jako tvrd da bih to dobio. Želim da igramo timski u napadu, a u odbrani da 'kopamo' i radimo 40 minuta. Ova ekipa je osmišljena da mora tako, mada znam da bi igrači nekad voleli malo laganije... Prvi put u karijeri imam cilj da trpim neke greške, ali da imam veliku energiju na parketu".

MVP turnira u Zagrebu bio je Rašon Tomas, a najbolji akter finalne utakmice - Ognjen Jaramaz.

"Ogi je bio izvanredan. Prve dve njegove partije nisu bile dobre, pa je bio veoma motivisan za finale i igrao je onako kako zna. To nam je sigurno pomoglo, ali ja gledam i posao koji rade Gordić, Zagorac, Mozli... Jaramaz i Tomas su tako igrali jer su im drugi igrači očistili teren i to omogućili".

"Volim da kažem igračima da će svaki od njih imati svoje veče. Nikad ne znaš ko će ti biti potreban u određenoj utakmici i određenoj situaciji", poručio je na kraju Trinkijeri.

Partizan - Cedevita Olimpija 99:77
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Partizan je u nedelju kasno uveče doputovao u Veneciju, gde će u utorak od 20.00 igrati meč 1. kola B grupe Evrokupa protiv aktuelnog šampiona Italije.

Crno-beli će gostovati i na startu regionalnog takmičenja, i to ekipi Igokee u Laktašima (subota, 18.00).