Košarka

Partizan uspešno startovao u EK: "Svaka pobeda u gostima je DOBRA pobeda"!

Izvor mondo.rs

Andrea Trinkijeri nije sasvim zadovoljan prikazanom igrom, ali na pobedu nad Venecijom u prvom kolu Evrokupa nema zamerki.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana više puta su dozvolili prvaku Italije da se sa osam, 10 ili 12 poena zaostatka vrati u život. Na kraju je Venecija imala i šut za produžetak, koji je iz teške pozicije promašio Majkl Bramos, pa je na semaforu ostalo 63:66.

Andrea Trinkijeri žali što njegovi učenici u finišu bar nisu preciznije izvodili slobodna bacanja, jer bi im to omogućilo da izbegnu dramu u poslednjim sekundama.

Nakon vođstva od 53:61 tri minuta pre kraja, crno-beli su promašili pet od 10 slobodnih bacanja, uključujući dva Nemanje Gordića pri "plus dva".

Na sreću, Kori Volden je uhvatio loptu i posle faula realizovao jedan od dva "penala" za mnogo komfornija tri poena prednosti, a ispostavilo se i - konačan rezultat.

"Teška utakmica. Nijedna ekipa nije uspela da postigne više od 20 poena u bilo kojoj četvrtini. Bilo je izgubljenih lopti, promašenih slobodnih bacanja, skokova i drugih stvari. Iskreno, mislim da smo zaslužili pobedu, jer smo kontrolisali meč 40 minuta".

TOMAS: PONOSAN NA TIM

Rašon Tomas ponovo je odigrao sa mnogo energije, zabeležio "dabl-dabl" i bio statistički najkorisniji igrač Partizana. On je prošle sezone sa Sasarijem izgubio od Venecije 4:3 u finalu plej-ofa. "Znam koliko je teško pobediti u ovoj dvorani i zato se sada osećam sjajno. Bila je vrlo intenzivna utakmica, prava rovovska borba. Ponosan sam na saigrače što smo uspeli", rekao je američki krilni centar.

Trinkijeri je posebno imao zamerke na finiš druge četvrtine, kada se Venecija serijom od 8:0 približila na 26:30.

"Sigurno je trebalo da na bolji način završimo drugu četvrtinu, zbog čega sam bio ljut, jer kada napravite sebi dobru priliku, ne treba da je tek tako propustite. Bili smo slabašni, nedovoljno fokusirani i dozvoli li smo im da se lako vrate. Zato smo morali da se borimo čitavo drugo poluvreme".

U teškoj grupi, sa šest kvalitetnih timova, ovaj "brejk" svakako ima veliku vrednost, mada treba imati u vidu da je i Ritas iznenadio Lokomotivu Kubanj, što govori da su svi spremni i motivisani da se bore za prva četiri mesta.

Za sredu uveče ostao je poslednji meč 1. kola B grupe, Tofaš - Limož.

"Bila bi potpuno drugačija utakmica da smo zadržali 10-12 poena prednosti, ali za prvu utakmicu u gostima, protiv teškog protivnika, ovo je dobra pobeda. Pobeda u gostima je uvek dobra pobeda", zaključio je trener Partizana.

Narednog utorka crno-beli u Areni dočekuju turskog predstavnika, ali pre toga (subota) počinju ABA ligu gostovanjem Igokei u Laktašima.

Venecija - Partizan 63:66
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball