Košarka

Veteran Majami Hita VRAĆEN kući sa trening kampa: Doteraj se, pa dođi opet!

Izvor mondo.rs

Kriterijumi koje je legendarni Pet Rajli uspostavio pre više od 20 godina i dalje se striktno poštuju.

Krilni centar Džejms Džonson (32) privremeno je odstranjen iz ekipe Majamija, koja je u ponedeljak počela pripreme za novu NBA sezonu.

Kako je navedeno u saopštenju, bez ulaženja u detalje, Džonson će propustiti početak trening kampa zato što nije ispunio kriterijume franšize vezane za fizičku spremnost. Čim ih ispuni, ponovo će se priključiti ekipi.

Insistiranje Hita da igrači budu u "top" kondiciji od prvog dana priprema datira od sredine 90-ih, kada je Pet Rajli postao predsednik i prvi trener.

Tada je u njegovoj nemilosti bio Ol star plejmejker Tim Hardavej, poznat po tome što je povremeno kuburio sa viškom kilograma.

Pravila za košarkaše Majamija važe ne samo u pripremnom periodu, nego i tokom čitave sezone. Tako su Entoan Voker i Džejms Pousi odstranjeni iz tima usred sezone 2006/07, u kojoj je Hit branio titulu prvaka, kada je ustanovljeno da im je procenat telesnih masti veći od propisanog.

Džejms Džonson Serž Ibaka
Izvor: Youtube/ESPN

Džonsonu, koji je vlasnik crnog pojasa u karateu, bivši kik bokser i MMA borac, ovo je treća sezona četvorogodišnjeg ugovora sa Majamijem, vrednog 60 miliona dolara.

On je u petak tokom dana za medije izjavio kako je posle problema sa povredom potpuno spreman i zdrav, a i sam Rajli nahvalio je kako Džejmsa Džonsona, tako i beka Diona Vejtersa, koji je prošle sezone takođe dugo bio povređen. Naknadno obavljena testiranja pokazala su da ipak nešto nije u redu.

Ma koliko "sitno" da je bilo odstupanje od postavljenih normi, za Džonsona je važila legendarna rečenica Pavla Vujisića iz filma "Ko to tamo peva" - "Propisi su propisi"!

Tagovi