Košarka

Mega debituje u "Hali sportova", možda nekompletna protiv Cedevita Olimpije

Izvor mondo.rs

Iz beogradskog kluba, pred početak ABA lige 2019/20, sa ponosom ističu da je prosek godina u prvom timu 19,8.

Izvor: MN Press

Ekipa Mega Bemaxa ima novi dom za utakmice ABA lige!

Posle jedne sezone u Smederevu i čak pet u Sremskoj Mitrovici, vicešampion regionalnog takmičenja iz 2016, od sada će biti domaćin u dvorani "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, popularnoj "Hali sportova", u kojoj su nekada igrali Partizan, Beobanka, Beopetrol i drugi beogradski klubovi.

Premijerni meč na programu je u petak od 20 časova (besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni dvorane), a gost Mege biće ljubljanska Cedevita Olimpija.

Trener Dejan Milojević predvodi najmlađu ekipu Mege do sada, pošto je prosek godina 19,8, uz napomenu da najstariji igrač ima 22 godine.

"Cedevita Olimpija je ambiciozan košarkaški projekat i sigurno je da žele da pobedom otvore sezonu u ABA. Imamo probleme sa povredama, nekoliko igrača je upitno za utakmicu, ali u kom god sastavu da izađemo, moramo da odigramo agresivno u odbrani i sa puno energije", naglasio je Milojević.

"Imamo veoma mladu ekipu i značajno je da od starta pokažemo da se ne plašimo nikog i da možemo da igramo sa svima. Ovo je naša prva partija u ABA koju igramo kao domaćini u Beogradu i verujem da će svi koji dođu u Halu sportova imati prilike da uživaju u dobroj i zanimljivoj košarci".

Mega Bemax kontranapad
Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Pod znakom pitanja je nastup kapitena Edina Atića, kao i mladih reprezentativaca Nikole Miškovića i Andrije Marjanovića. Bez njih bi na igračima kao što je Luka Ašćerić bila povećana odgovornost.

"Želimo da uđemo u novu sezonu maksimalno koncentrisani i sa dobrom energijom na parketu. Cedevita Olimpija je vrlo kvalitetna i iskusna ekipa, ali verujem da možemo da im pariramo. Pozivam ljubitelje košarke da dođu u velikom broju da nas podrže, a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo pobedom", izjavio je visoki plejmejker.

Mega je saopštila da će specijalni gosti kluba na ovoj utakmici biti navijači iz Sremske Mitrovice, za koje su obezbeđeni ulaznice i autobuski prevoz sa platoa PSC "Pinki".

U poluvremenu će biti organizovan kratki košarkaški meč, a u pauzama između četvrtina publiku očekuju šutevi sa pola terena za vredne nagrade.

PAROVI 1. KOLA:

petak

Mega Bemax - Cedevita Olimpija 20.00 (Arena sport 1)

subota

Igokea - Partizan 18.00 (AS 1)
Cibona - Mornar 20.00 (AS 2)

nedelja

Budućnost - Zadar 18.00 (AS 5)
Crvena zvezda - Primorska 20.00 (AS 2)

ponedeljak

Krka - FMP 18.00 (AS 1)