Košarka

Trinkjeri: Kriminalno, kriminalno... Rašon Tomas NIJE uzrok ovakve igre!

Izvor mondo.ba

"Kad dopustiš 21 skok u napadu, pa to je svetski rekord. Možda je rekord i na Marsu", uputio je Trinkjeri na segment igre koji je potpuno anulirao sjajno šutersko veče njegovog tima uz 11 trojki iz 21 pokušaja.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

"Čestitke Igokei na velikoj borbi", rekao je Andrea Trinkjeri posle prve zvanične utakmice domaćih u sezoni i pete njegovog sastava.

"Teška utakmica... rekao sam mojim igračima da će imati još masu ovakvih iskušenja", nadovezao se Italijan, koji je sa renoviranim crno-belima prošlog vikenda osvojio ABA superkup u Zagrebu pobedama nad Megom, Primorskom i Cedevita Olimpijom, pa produžio do Italije gde je u utorak uveče savladana Venecija na otvaranju Evrokupa.

"Mi putujemo već 12 dana, ali bez obzira na to bili smo loši", priznao je.

"Dobili smo utakmicu, ali je posao trebalo da završimo ranije. Opustili smo se, nismo nastavili čvrsto do kraja i pomogli Igokei, koja je sve vreme verovala, da se na kraju i vrati u meč".


Bez obzira na to što će malo ekipa u regionu odneti bodove ove sezone iz predgrađa Banjaluke, Trinkjeri nije bio zadovoljan.

Naprotiv…

"Ne razumem kako smo im dopustili da se vrate, to je kriminalno, kriminalno...", povisio je ton 51-godišnjak iz Milana, koji se nalazi na startu prve "pune" sezone na klupi Partizana.

"Pričam o pobedi na teškom terenu, to znamo, ali očekujem mnogo više od mojih igrača kada istrče na teren sledeći put", upozorio je ekipu uoči debija pred beogradskom publikom u utorak uveče kada će crno-beli dočekati turski Tofaš.

"Kad dopustiš 21 skok u napadu, pa to je svetski rekord. Možda je rekord i na Marsu", uputio je Trinkjeri na segment igre koji je potpuno anulirao sjajno šutersko veče njegovog tima uz 11 trojki iz 21 pokušaja.

Igokea - Partizan 73:75 (sport)
Izvor: YouTube/MONDO

"Navijači su fantastični. Grobari su i prošle godine napravili specijalnu atmosferu ovde, ove godine ih je bilo još više, navijali su još jače. Pobeda je za njih, sigurno".

"Igrali smo bez mentalne discipline. To nas je umalo koštalo pobede. Kada bi se malo zagradio koš posle šuta, verujem da bi bilo dovoljno i prvo poluvreme, ali bi sigurno bila dovoljna treća četvrtina... već tada bi bilo gotovo", ljutito je ponavljao Trinkjeri, koji nije mogao da računa na najkorisnijeg igrača ABA superkupa, Rašona Tomasa.

Iako nije bilo najavljeno da će odustvovati, 203 centimetara visoki Amerikanac pojavio se na zagrevanju, ali samo da bi dodavao lopte saigračima. Utakmicu je odgledao sa klupe.

"Moram da mislim ne samo na danas i sutra, već na celu sezonu. Imali smo pet igrača na terenu i verovao sam im, verujem im i sada. Ne želim da zavisim od jednog igrača nikada", objasnio je Trinkjeri odluku da poštedi Tomasa, iako njegova povreda verovatno nije teže prirode.

"On je igrao izuzetno do sada, ali njegovo odsustvo nije uzrok problema koji smo imali u ovoj utakmici. Nije ga bilo zbog udarca koji je dobio u međuvremenu", dodao je osvajač Kupa Radivoja Koraća.