Košarka

Grobari će razumeti: Evo zašto Trinkjeri UŽIVA u "ružnim" pobedama...

Izvor mondo.rs

"Sutra me već ne zanima kako. Grobari će to shvatiti", rekao je Italijan veče pred beogradsku premijeru i duel sa iskusnim Turcima.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Na poslednjem treningu pred beogradsku premijeru u sezoni 2019/20, već pomalo iscrpljen od pet utakmica i isto toliko pobeda na strani u prethodnih desetak dana, trener košarkaša Partizana otkrio je novinarima da su mu posebno "slatke" pobede ostvarene lošom igrom…

...u takozvanim "ružnim utakmicama".

"Naš cilj je da se borimo, da napravimo situaciju da možemo da dobijemo svaku utakmicu koju igramo. Znam da nećemo sve dobiti, znam da posle nekoliko dobrih utakmica stižu problemi, ali ja uživam kad dobijemo utakmice, a loše igramo", rekao je Andrea Trinkjeri i konstatovao:

"Sutra me već ne zanima kako. Grobari će to shvatiti".

Crno-beli će u utorak 20 časova u "Beogradskoj areni" dočekati turski Tofaš u meču 2. kola Evrokupa. Oba tima osvojila su bodove na startu nadmetanja u Grupi B, Beograđani na gostovanju Veneciji u jednoj od "ružnijih" utakmica (63:66), ekipa Orhuna Enea kod kuće protiv francuskog Limoža (84:71).

"Jako je važno vezati ovu utakmicu sa pobedom u Veneciji. To bi bila velika stvar", rekao je 50-godišnjak iz Milana.

Dok se ekipa navikavala na obruče i mrežice u najvećoj dvorani na Balkanu, koja će odlukom predsednika kluba Ostoje Mijailovića i njegovih sagvornika biti Partizanov dom ove sezone, Trinkjeri nije pokušavao da sakrije zadovoljstvo zbog povratka kući.

"Napokon kod kuće. Na kratko, ali kod kuće", rekao je osvajač Kupa Radivoja Koraća iz prošle sezone.

2. kolo: Partizan - Tofaš, Lokomotiva - Venecija, Limož - Ritas

O narednom rivalu, za koji nastupaju Met Lodžeski, Tarik Filip, Sami Mehija, Di-Džej Vajt, Diante Geret, Devin Vilijams, Bariš Emriš i ostali, rekao je...

"Tofaš je iskusna ekipa, znaju da igraju, iskusniji su od nas. Mi ćemo sigurno imati veliku želju, veliku stast. Moramo biti pametni. Utakmica traje 40 minuta, ako igramo napamet imaćemo problema, ako energiju potrošimo na emocije...", rekao je i nadovezao se:

"Ne postoji šut za 30 poena i da utakmica bude gotova za dva minuta. Nije tako, moraćemo da se borimo za svaku loptu. Ako ih pustimo da igraju biće teško, ali do sada smo se uvek borili…"

Svestan da borbenost najčešće nije dovoljna za pobede u Evropi, dodao je...

"Moramo biti malo bolji, ono što smo do sada bili neće biti dovoljno, to je sigurno. Mislim da malo ima nervoze, ali moj posao je da to nekako smirim, da upotrebim prave reči i pripemim ekipu. Znam da ćemo u toku utakmice imati težim momenata ali do sada smo uvek preživeli", rekao je Trinkijeri.