Košarka

Crno-beli otvaraju vrata Arene: Odbrana domaćeg terena za potvrdu pobede

Izvor mondo.rs

Partizan večeras u 2. kolu Evrokupa protiv Tofaša igra prvi meč sezone pred svojim navijačima. Može li da nastavi uspešnu seriju?

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana imaće ozbiljan test večeras u Štark areni. U drugom kolu Evrokupa ugostiće Tofaš, od 20 časova.

Crno-belima to će biti prvi meč pred domaćom publikom ove sezone.

"Svi smo uzbuđeni, prvi meč kod kuće u sezoni. Drago nam je što ćemo igrati pred našim navijačima meč protiv jake ekipe Tofaša. Svi sa nestrpljenjem očekujemo utakmicu. S druge strane, to je i opasno, ne smemo da očekujemo laku utakmicu, kao i to da ćemo meč rešiti u prvih 10 minuta. Moramo da gradimo igru svih 40 minuta. Ukoliko ispoštujemo plan, imamo šanse za pobedu", naveo je Nemanja Gordić.

Partizan u duel sa ekipom koja je slavila i kao crno-beli u prvom meču ove sezone na evro sceni ulazi sa pet pobeda na gostovanjima. Plejmejker beogradske ekipe napominje da ne razmišljaju o tome.

"Činjenica je da smo pobedili sve utakmice, ali ne razmišljamo tako. Priča se dosta o tome, napominje se to stalno, ali sve to može da ima kontraefekat. Mislim da je ekipa u redu, bez opterećenja, a ova utakmica nam je važna kako bismo valorizovali pobedu na strani protiv Venecije na startu. Da bi ona dobila na značaju treba da odbranimo domaći teren", dodao je Gordić.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


On se osvrnuo se i na ekipu rivala.

"Tofaš je jako iskusna ekipa, sa dosta stranaca koji imaju veliki broj utakmica u nogama. Naša prednost je energija i kontak igra. Trudićemo se da nametnemo naš stil", rekao je košarkaš Partizana.

GRUPA B - PAROVI 2. KOLA

Utorak
Partizan - Tofaš (20.00)

Sreda
Lokomotiva - Venecija (19.00)
Limož - Ritas Viljnus (20.45)