Košarka

Iz Evrolige u Dinamik: Turski talenat stigao na Dorćol

Izvor mondo.rs

Beogradski klub ozvaničio dolazak perspektivnog pojačanja.

U prvom mesecu sezone, tokom koje se takmiči u domaćoj i regionalnoj ligi, Dinamik je "potpisao" još jednog talentovanog igrača.

Beogradski klub potvrdio je da je doveo Merta Akaja, jednog od najtalentovanijih igrača u svom uzrastu. On ima 19 godina, visok je 196 centimetara i igra na poziciji plejmejkera.

"Želim da istaknem da sam jako srećan što sam u Dinamiku i uzbuđen sam što ću zaigrati u nedelju. Iako je Dinamik mlad klub, prisutna je porodična atmosfera i osećam se odlično", rekao je Akaj posle potpisa ugovora.

"Osim saigrača, koji su mi dosta pomogli, trener Miro Alilović je jedan od glavnih faktora zbog kojih sam odlučio da dođem u Beograd. Njegovo iskustvo u razvoju igrača mi puno znači i mislim da ću tako najbolje ostvariti svoj cilj - igranja košarke na najvišem nivou u Evropi", izjavio je on.

Akaj je naglasio i da je timski cilj da završi sezonu u vrhu tabele u oba takmičenja, kao i da igra košarku u kojoj će uživati i tim i publika.

"Nisam bio siguran kako ću se adaptirati u Beogradu, ali sam se jak obrzo navikao. Grad je veoma lep, kao manja verzija Istambula i presrećan sam što sam ovde".

Dinamik će sledeću utakmicu igrati protiv Borca iz Čačka u "Hali sportova Ranko Žeravica" na Novom Beogradu i to bi mogao da bude debi mladog Akaja u novom dresu.