Košarka

Željko Obradović PRVI put ušao u Evroligu sa uzastopnim porazima

Izvor mondo.rs

"Kada se vidi slika svih... Moraćemo da malo više mućnemo glavom", rekao je rekorder najjačeg takmičenja u broju titula posle drugog izgubljenog meča ove sezone.

Izvor: MN Press

Željko Obradović, najuspešniji evropski trener nije navikao da gubi ni na početku, ni na kraju sezone.

Ipak, devetostruki osvajač evropske titule ove jeseni ušao je sa Fenerbahčeom u takmičarsku godinu 2019/20 porazima protiv Reala u Madridu i Crvene zvezde u Beogradu.



Portal "Eurohoops" objavio je da nijedan Obradovićev tim u ovom veku nije počeo evroligašku sezonu sa dva poraza u 18 godina (Panatinaikos 2001-2012, Fenerbahče 2013 do danas).

Naravno, "Žocov" opšti učinak je impresivan, jer ima 70,1 odsto pobeda (300-128).

Sledeću šansu za prvu evroligašku pobedu ove sezone Fener će imati u svojoj dvorani protiv Baskonije kod kuće. Do tada, srpski stručnjak uklapaće ekipu koja se okupljala u hodu.

"Igračima je potrebno vreme da se uklope. Kad si pravi uklopiš se za dva minuta, kao De Kolo. Njega sam video dva dana pre prve zvanične utakmice u Turskoj. Video sam tada prvi put čoveka! Nisam se video sa njim pre toga. Dao sam mu slobodno sedam dana posle Svetskog prvenstva, da ima vremena da se vidi sa ženom, decom, da odabere gde će da živi. Potom je odigrao dva treninga i igrao derbi protiv Efesa", rekao je Obradović na konferenciji u Štark areni.

"On igra dobro, ali kada se vidi slika svih ostalih, pogotovo onih koji su bili po reprezentacijama... Moraćemo da malo više mućnemo glavom, da vidimo šta ćemo i kako ćemo", dodao je "Žoc".