Košarka

Suad Šehović: Dogovor iz svlačionice prenet na teren, ZASLUŽENA pobeda!

Izvor mondo.rs

Jedan od iskusnijih u timu Podgoričana kao ključ uspeha protiv Zvezde istakao je kolektivnu igru svog tima.

DEJAN DAVIDOVAC, kosarkas Crvene zvezde, na utakmici plejofa Jadranske ABA lige protiv Buducnosti, i SUAD SEHOVIC, u hali Aleksandar Nikolic. Beograd, 14.04.2019. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Jadranska ABA liga, Crvena zvezda, Buducnost
Izvor: MN Press

Ono što nije prošle sezone u finalu ABA lige, Budućnost je uspela ove u drugom kolu: da savlada Crvenu zvezdu mts u Beogradu (89:81).

Podgoričani su rezultatsku klackalicu prebacili na svoju stranu u poslednjoj deonici, tokom koje su konstantno vodili, a jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je crnogorski reprezentativac Suad Šehović, koji je ubacio 15 poena.

"Ono što smo dogovorili preneli smo na teren. Umanjili smo njihov kvalitet, smanjili broj otvorenih šuteva i na kraju te izgubljene lopte i njihove promašaje kaznili smo na pravi način. Lopta je išla, tražili smo igrača u boljoj poziciji, u velikim procentima šutirali i na kraju zasluženo pobedili. Podatak da je pet ili šest igrača sa dvocifrenim brojem poena pokazuje našu kolektivnu igru u ovoj utakmici", izjavio je bek Budućnosti.