Košarka

"Dabl-dabl" Zajona Vilijamsona, kvartet još bez poraza u predsezoni

Izvor mondo.rs

Prvi pik sa ovogodišnjeg drafta pružio je još jednu zapaženu partiju u sklopu priprema za novi NBA šampionat.

Nju Orleans Pelikansi kao gosti su savladali San Antonio Sparse 114:123 i uoči poslednje utakmice u predsezoni ostali neporaženi, sa skorom 4-0.

Zajon Vilijamson je posle 16, 29, odnosno 26 poena u prethodna tri meča, sinoć ubacio 22 poena i uhvatio 10 lopti pod obručima, za svoj prvi "dabl-dabl" u profesionalnoj karijeri.

Snažno krilo Djuka, prvi pik na junskom draftu, iz utakmice u utakmicu potvrđuje da medijska pompa koja ga prati nije bez osnova i nagoveštava da publika u Nju Orleansu neće dugo žaliti za Entonijem Dejvisom, koji je letos posle sedam godina napustio Pelikanse i pojačao Los Anđeles Lejkerse.

Dejvis je, inače, povredio palac u duelu sa Bruklin Netsima odigranom u Kini, a nezvanične informacije variraju od toga da je reč o najblažem tipu istegnuća, do toga da će Ol star centar morati na operaciju i da ga čeka pauza od oko mesec dana.

Tim Alvina Džentrija je u sva četiri meča ovog meseca postigao preko 120 poena, a protiv Spursa, koji su pali na 0-3, pored Vilijamsona su šestorica igrača imala dvocifren učinak, uključujući Italijana Nikola Melija (14p, 9sk, 2blk), debitanta pristiglog iz Fenerbahčea.

Pogledajte uspešne akcije Vilijamsona sa poslednje utakmice!

Zajon Vilijamson San Antonio - Nju Orleans
Izvor: Youtube/Thomas Productions

Pored Nju Orleansa, od timova koji su igrali u noći između nedelje i ponedeljka, bez poraza u predsezoni su i dalje Boston, Milvoki i Filadelfija.

Utakmice pripremnog perioda igraće se do petka, a nova sezona počeće 22. oktobra, mečevima Toronto - Nju Orleans i Klipersi - Lejkersi.

REZULTATI:

Boston - Klivlend 118:72
LA Klipers - Melburn junajted 118:100
San Antonio - Nju Orleans 114:123
Vašington - Milvoki 108:115
Toronto - Čikago 91:105
Orlando - Filadelfija 94:126
Minesota - Makabi Haifa 131:101