Košarka

Lazić: Primili smo 89 poena na domaćem terenu i to SVE govori!

Izvor mondo.rs

Kapiten Crvene zvezde kaže da ekipa u odbrani nije izvršila dovoljan pritisak na igrače Budućnosti i da je pad posle vođstva u finišu treće četvrtine za posebnu analizu.

Izvor: MN Press

Nakon igre i borbenosti za divljenje u duelu sa Fenerbahčeom, kada je protivnik postigao samo 56 poena, Crvena zvezda tri dana kasnije u gotovo praznom "Pioniru" nije uspela da priđe ni blizu nivoa na kome je bila pred punom "Štark Arenom".

Budućnost je u atmosferi trening utakmice od početka rešetala koš šampiona, postigavši 26 poena u prvoj četvrtini. OK, dešava se da favorit slabije uđe u meč, ali onda u drugoj, ili najkasnije u trećoj četvrtini treba da usledi reakcija i podizanje "borbene gotovosti" na maksimum.

Tim Milana Tomića u nedelju uveče je to uspeo samo donekle i to ovog puta nije bilo dovoljno.

"Delovali smo totalno dekoncentrisano. Izgubili smo 16 lopti, od početka nismo nametnuli pritisak, ono što smo radili u prethodna dva meča, protiv Fenerbahčea i Primorske. Oni su došli rasterećeno na naš teren i shodno tome pogađali teške šuteve", rekao je novinarima kapiten Zvezde Branko Lazić.

Nikolić, Šehović i ostali ubacili su 12 trojki iz 21 pokušaja.

"Bili su raspoloženi, imali su šut za tri poena 57 odsto, ali mi se nismo dovoljno potrudli da taj procenat bude niži. Napad nije bio toliko loš, dali smo 81 poen, ali kada na domaćem terenu primiš 89, to sve govori", dodao je on.

Posle "minus četiri" početkom treće deonice, preokret je napravila petorka Lorenzo Braun, Dženkins, Lazić, Faje, Gist. Serijom 13:3 crveno-beli su poveli 58:52, potom i 60:54.

Tomić je tada odlučio da menja. Prvo je ušao Dobrić umesto Lazića, a nakon izgubljene lopte Dženkinsa i zakucavanja Hasana Martina za 60:57, usledio je tajm-aut i trostruka izmena. Na parket su izašli Čović, Davidovac i Odžo, nešto kasnije i Beron.

DOBAR ZNAK ZA BUDUĆNOST

Podgoričanima je ovo tek druga pobeda u gostima nad Crvenom zvezdom u poslednjih 10 sezona, ne računajući plej-of utakmice. Prvi put kada su to uradili (pre tačno dve godine u Železniku, 75:79), na proleće su osvojili titulu prvaka ABA lige.

Oni ne da nisu uspeli da održe visok ritam svojih prethodnika, nego su dozvolili Budućnosti da u poslednja dva minuta ubaci devet poena, uključujući trojku Danila Nikolića, kojom su gosti na poslednji mali odmor otišli sa tri poena viška - 63:66!

Lazić je na molbu da prokomentariše taj, krucijalni period utakmice, odgovorio diplomatski, ali nema dileme da će stručni štab ukazati na brojne propuste u odbrani i olako napravljene greške u napadu, kojima je protivnik pušten nazad u utakmicu.

"Pali smo. Trebalo je da odemo na osetniju razliku, da napravimo dvocifrenu prednost. Iz kog razloga to nismo uradili, ostaje za dodatnu analizu. Moramo da idemo dalje. Sezona je takva da nemamo vremena da preterano obraćamo pažnju na završene utakmice".

Na redu je Evroliga. Već u sredu se leti za Tel Aviv, a u četvrtak od 20.05 na programu je meč 3. kola Evrolige. Makabi će posle početnih 0-2 sigurno biti "napaljen" i željan trijumfa...

"Pripreme počinju već od ponedeljka. Idemo tamo da pokušamo da se vratimo igrama koje smo imali u prethodne dve utakmice i da probamo na neki način da se iskupimo za ovaj poraz", najavio je Branko Lazić.