Košarka

Krkin furiozni finiš za prvi trijumf: Zadar to nije mogao da spreči

Izvor mondo.rs

Slovenački tim savladao Zadar u poslednjem meču 2. kola ABA lige.

Izvor: MN Press

Drugo kolo regionalne košarkaške lige zatvoreno je u Zadru pobedom Krke nad domaćim timom, a meč je obeležila sjajna partija slovenačkog sastava u poslednjoj četvrtini.

ZADAR - KRKA 77:85 (22.19, 19:17, 18:19, 18:30)

Domaći tim je tokom najvećeg dela meča vodio, još od završetka prve deonice. Njihova prednost je postepeno rasla, da bi svoj maksimum dostigla početkom treće četvrtine, kada su Zadrani imali "plus 8".

Ipak, u finišu te deonice, ekipa Krke je bolje zaigrala u dvorani "Krešimir Ćosić", prvo smanjila prednost, a potom i režirala preokret sa furioznih završnih 10 minuta.

Krka je u tom periodu igre postigla čak 30 poena, šest manje nego Zadar za čitavo drugo poluvreme. Tri trojke su "pogurale" preokret, a Krka je tokom celog susreta imala dobar prosek šuta iz igre.

Najbolji poenter na meču bio je Zadrov Stefan Fundić sa 24 poena, dok je Ivan Siniščević upisao 17. Krka je, pak, imala bolju rotaciju i "dužu klupu", pa su Glen Kousi i Jure Balažič ubacili po 14, a pomogli su im Ivan Ramljak sa 13, Marko Jošilo sa 11 i Luka Lapornik sa 10 poena.

Slovenački tim je stigao do prve pobede u sezoni, posle startnog poraza, dok je Zadar ostao jedan od četiri tima bez ijudnog trijumfa.