Košarka

Dejvis se oporavio, Lejkersi "oduvali" nekompletni Golden Stejt

Izvor mondo.rs

Rivali iz Kalifornije odigrali su treću od četiri međusobne utakmice u pripremnom periodu.

Da je plej-of, vođstvo Los Anđeles Lejkersa od 3:0 protiv Golden Stejt Voriorsa bilo bi tema broj jedan u NBA ligi.

Isti taj skor u predsezoni ne znači praktično ništa, ali Lejkersima će dobro doći da posle uzastopnih poraza u Kini od Bruklin Netsa, uđu u takmičenje na pozitivnoj noti.

Posle 123:101 u novoj dvorani Voriorsa i 104:98 u "Stejpls centru", Lebron Džejms i drugovi na svom parketu su slavili rezultatom 126:93, uz osam poena, 10 skokova i osam asistencija oporavljenog Entonija Dejvisa.

Novi (krilni) centar "jezeraša" povredio je palac u drugom meču protiv Bruklina i strahovalo se da će propustiti derbi protiv Klipersa na startu sezone, ali ispostavilo se da je u pitanju sitna nezgoda i on je u noći između srede i četvrtka proveo na terenu 28 minuta.

"Dobro je kada znaš da ne moraš da uradiš previše, nego svaki igrač ima svoju ulogu i može da poentira", izjavio je Dejvis.

Džejms je nanizao 18 poena i 11 asistencija, Ejveri Bredli takođe je ubacio 18, a Kvin Kuk 16 poena, nakon što je letos stigao u Los Anđeles upravo iz redova Golden Stejta.

"Ratnici" su ovaj meč odigrali bez Stefa Karija i nekoliko lakše povređenih igrača, među kojima je i srpski "ruki" Alen Smailagić. Naravno, nema ni Kleja Tompsona, kome posle operacije kolena predstoji još barem pet meseci pauze.

Akvizicija iz Bruklina Dianđelo Rasel u njihovom odsustvu je predvodio Golden Stejt sa 23 poena, dok je Drejmond Grin ubacio 10 poena.

Lejkersi - Golden Stejt 126:93
Izvor: YouTube/CliveNBAParody

Pripremni period završava se u petak na subotu, kada će Voriorsi i Lejkersi odmeriti snage i četvrti put. Početak sezone zakazan je za utorak (22. oktobar).

"Igramo timski. Po tome kako lopta kruži u napadu, kako pomažemo jedan drugom u odbrani, vidim da će ovo biti zabavna sezona. Znamo da nam je potreban doprinos svih igrača da bi pobeđivali. Sada postavljamo taj standard", dodao je Entoni Dejvis.

OSTALI REZULTATI:

Šarlot - Detroit 110:116

Njujork - Atlanta 96:100

Hjuston - San Antonio 114:128

Oklahoma - Memfis 119:124
/Marko Gudurić 7p, 2sk, 2ukr za 21min/

Juta - Portland 118:126

Sakramento - Melburn 124:110
/Nemanja Bjelica 8p, 4as, 2ukr za 20 min, Bogdan Bogdanović nije igrao/